‘Bohemian Rhapsody’ haalt 1 miljard views op YouTube, een record voor een oude clip

De populariteit van Queen staat buiten kijf, zeker sinds het kassasucces dat de film Bohemian Rhapsody vorig jaar was. Dat succes weerspiegelt zich nu ook op YouTube waar de clip van de grootste hit van Queen nu over de kaap van de 1 miljard views is gegaan, een record voor een oude clip.

Om dat te vieren heeft de groep zelf een nieuwe opgepoetste versie van de clip online gezet. Het is het volgende record dat gesneuveld is nadat Bohemian Rhapsody in 2018 ook al het meest gestreamde nummer van de twintigste eeuw was. Vorig jaar werd het nummer wereldwijd 1,6 miljard keer gestreamd.

Top Of The Pops

Dat de clip er vandaag überhaupt is, is te danken aan het hitparadeprogramma Top Of The Pops op de toenmalige BBC. Toen Bohemian Rhapsody een hit werd kon dat nummer natuurlijk ook daar niet ontbreken. Alleen: Bohemian Rhapsody was door al zijn technische hoogstandjes te moeilijk om live te brengen. Dus werd er een clip gedraaid. Dat die clip – het resultaat van drie uurtjes werk – zoveel jaren later nog zo levend zou zijn had toen allicht niemand verwacht.

Meer
Lees meer...