Queen voert Live Aid-concert opnieuw uit op Australisch benefiet voor bosbranden

Internationale artiesten zoals Alice Cooper, 5 Seconds of Summer en de enige echte Queen met Adam Lambert kwamen gisteren samen in Sydney. Daar organiseerde Fire Fight Australia een benefietconcert om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden.

Tijdens een meer dan negen uur durend concert gaven de internationale en Australische muzieksterren het beste van zichzelf. Het ANZ Stadion in Sydney was met 75.000 fans volledig uitverkocht. Fire Fight Australia liet ondertussen op Facebook weten dat het benefietconcert meer dan 9,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 5,9 miljoen euro) opbracht.

Bekende namen

https://www.youtube.com/watch?v=BWZ98VI9jYE

Artiesten zoals Ronan Keating, Michael Bublé en Olivia Newton-John traden allemaal op voor het goede doel. Maar het opvallendste optreden van de dag was de rockband Queen. Voor de eerste keer in de geschiedenis speelde Queen samen met Adam Lambert zijn iconische Live Aid-set uit 1985 na. Het publiek zong dolenthousiast mee met de legendarische liedjes.

Actrice en comédienne Celeste Barber presenteerde de show in het stadion. Eerder lanceerde ze op Facebook een inzamelingsactie. Die donaties leverden 52 miljoen dollar of 32 miljoen euro op.

Grote opbrengst

De opbrengst van 9,5 miljoen dollar gaat naar verschillende goede doelen zoals het Rode Kruis, dierenwelzijnsorganisaties of de Australische brandweer. Fire Fight Australia vindt het belangrijk dat het geld naar organisaties gaat die streven naar redding, hulp, herstel en heropbouw in de getroffen gebieden.

De Australische bosbranden hebben al tientallen mensen het leven gekost, meer dan een miljard dieren zijn omgekomen en is er 10 miljoen hectare bos afgebrand.

Hulp uit onverwachte hoek

Aan de andere kant van de wereld is er een opmerkelijke actie gaande om geld op te brengen voor de bosbranden. De reuzenhagedis Winston maakt kunstwerken. De hagedis dompelt zijn klauwen en staart in verf om zich dan uit te leven op het canvas. Zijn baasje Sarah Curry verkoopt de kunstwerken op een veilingssite en heeft ondertussen al 1.000 dollar verzameld.

Meer
Lees meer...