U2 is helemaal terug en dit liefdesliedje is de eerste single van hun nieuwe album

U2 is helemaal terug en dit liefdesliedje is de eerste single van hun nieuwe album

Hoewel U2 een band is die hun waarde voor de eeuwigheid al lang bewezen heeft – begin maar eens na te gaan hoeveel nummers je van hen kent – weigeren ze op hun lauweren te rusten. Nog dit jaar zou hun veertiende album ‘Songs Of Experience’ moeten verschijnen en de eerste single daaruit doet ons daar toch weer naar uitkijken.

De cover van de single You’re The Best Thing About Me is gemaakt door de Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn, die al decennia lang bevriend is met de band. Op die cover is Sian Evans te zien, de dochter van gitarist The Edge.

You’re The Best Thing About Me is de eerste single die we krijgen die op ‘Songs Of Experience’ zal staan. Dat wordt het veertiende album van de groep en vervolledigt het tweeluik met ‘Songs Of Innocence’, uit 2014. Daarop blikte de band terug naar hun vroege jaren, naar hun ontstaan en hun eerste belevenissen als groep. Hoewel de songs live wél tot leven kwamen, stelde die plaat sterk teleur bij de fans. Er was ook heel wat commotie omdat U2 die plaat gratis in ieders iTunes had gedropt, ook als je daar niet om gevraagd had.

Deze plaat ‘Songs Of Experience’ zal een andere insteek hebben: Bono schreef voor dit album een boel intieme brieven aan plaatsen en mensen die hem dierbaar zijn. Familie, vrienden, fans en ook gewoon een brief aan hemzelf. You’re The Best Thing About Me is een brief van Bono aan zijn vrouw Ali Hewson met wie hij sinds 1982 gehuwd is.

Anton Corbijn

Momenteel is de band nog bezig aan het derde en laatste deel van hun ‘The Josua Tree’-tournee, de tournee waar U2 hun legendarische plaat helemaal speelt om diens 30e verjaardag te vieren. Net die tournee gaf de band nog wat extra tijd om verder aan de nieuwe songs te blijven schaven tot iedereen in de band er helemaal tevreden over was.

Het nieuwe album zou nog dit najaar moeten verschijnen, een specifieke datum is er nog niet.

Gesponsorde artikelen