Left Right
scrollTop top

Japanse universiteit organiseert diploma-uitreiking met robots


© YouTube

Door de coronacrisis organiseerde een universiteit uit de Japanse hoofdstad Tokio een wel heel bijzondere diploma-uitreiking. Doormiddel van op afstand bestuurbare robots konden de studenten gisteren hun diploma in ontvangst nemen.

Door de coronacrisis sloten scholen in verschillende landen de deuren. Hierdoor vinden de meeste activiteiten online plaats. Ook in Japan wordt er afstandsonderwijs georganiseerd, al springen ze er daar een stuk creatiever mee om.

Robots in een toga

Zo slaagde de Business Breaktrough University uit Tokio er zelfs in om een diploma-uitreiking op afstand te organiseren. Omdat de studenten zelf niet aanwezig konden zijn op hun diploma-uitreiking, verving de universiteit hen door op afstand bedienbare robots.

Dat leverde unieke beelden op want voor de gelegenheid werden de robots aangekleed in een toga met bijhorend afstudeerhoedje. De Business Breakthrough University is zeer tevreden met haar initiatief en hoopt dat haar aanpak andere scholen kan inspireren om massabijeenkomsten te vermijden.

“De wereld in de huiskamer brengen”

Mogelijk krijgen we in de toekomst meer gelijkaardige beelden te zien. De Japanse investeringsgroep “ANA”, die de robots voor de diploma-uitreiking ontwikkelde, gelooft dat er heel wat meer mogelijk is.

“De toekomst van een beter verbonden planeet hangt af van de nieuwste innovaties in technologie en robotica. Door de wereld in de huiskamer van de mensen te brengen, kunnen we helpen om zaken als onderwijs, gezondheidszorg en entertainment structureel te hervormen”, klinkt het.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443