Schattigste coronaregels in Nieuw-Zeeland: paashaas en tandenfee behoren tot “essentiële beroepen”

Je mag op je twee oren slapen, want de coronacrisis zal de tandenfee en de paashaas niet beletten om ons een bezoekje te brengen. Zo heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (Labour) aangekondigd dat het duo “een essentieel beroep uitvoert en dus gewoon kan blijven doorwerken”. Dat meldt onder meer de Amerikaanse omroep CNN.

In Nieuw-Zeeland werd tot nu toe bij amper 1.000 mensen het coronavirus vastgesteld en slechts één persoon kwam er om ten gevolge van Covid-19. Toch werd er uit voorzorg eind maart de noodtoestand afgekondigd en sinds 25 maart is het land voor vier weken in lockdown. Dat betekent dat ook de scholen en niet-essentiële bedrijven gesloten zijn. De paashaas en de tandenfee blijven er echter gewoon doorwerken. Ardern stelt dat zij een essentieel beroep uitoefenen waardoor ze hun functies kunnen blijven uitoefenen.

“Erg druk”

EPA

“Jullie zullen graag horen dat we zowel de paashaas als de tandenfee als essentiële werkers beschouwen”, zei de regeringsleider tijdens een persconferentie. “Maar je kan je wel inbeelden dat ze het nu zelf erg druk hebben met hun familie en hun konijntjes. Dus zeg ik tegen de kinderen in Nieuw-Zeeland dat de paashaas misschien niet bij iedereen kan langskomen.”

Ook daar had Ardern een oplossing voor: “Maak een tekening van een paasei en hang die voor je raam. Op die manier kunnen andere kinderen uit de buurt toch naar eitjes zoeken. Ik zou het geweldig vinden om heel veel mooie getekende eieren te zien.”

Bijna anderhalf miljoen besmettingen

Momenteel staat de teller van het aantal vastgestelde coronabesmettingen wereldwijd op 1.434.426. Al 301.768 patiënten werden genezen verklaard, wereldwijd stierven al 82.220 mensen door Covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door een besmetting met het coronavirus.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1247540701291638787

Het epicentrum van de pandemie heeft zich ondertussen verplaatst naar de Verenigde Staten. Daar overleden de afgelopen 24 uur bijna 2.000 mensen door het coronavirus, een recordcijfer voor het land. Het aantal overlijdens loopt er dagelijks op. De VS heeft nu met net geen 400.000 besmettingen meer dan een kwart van het aantal besmettingen wereldwijd. Pas verweet de Amerikaanse president Trump de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog aanvankelijk te veel op China gericht geweest te zijn en te laat gereageerd te hebben in de rest van de wereld en de VS als het op de coronacrisis aankomt. Trump dreigde ermee de Amerikaanse financiering aan de WHO stop te zetten.

Meer
Lees meer...