Nicolas Cage speelt Joe Exotic in nieuwe ‘Tiger King’-reeks

Nicolas Cage speelt Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic uit Tiger King. Dat schrijft Variety. Joe Exotic is een excentrieke en exotische dierenverzorger in Oklahoma die koste wat kost zijn park wil behouden.

Nicolas Cage kruipt in de huid van een Joe Exotic die zichzelf verloor en een karikatuur van zichzelf werd. De nieuwe serie heeft momenteel nog geen titel. De achtdelige serie wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Television Studios.

Vervolg zat eraan te komen

Tiger King: Murder Mayhem and Madness verscheen op 20 maart op Netflix en was meteen een enorm succes. Door de coronamaatregelen zit een groot deel van de wereld verplicht thuis en is de reeks in de Verenigde Staten al 34 miljoen keer bekeken.

Carole Baskin
(bron: ISOPIX)

Het was dan ook niet meer dan logisch dat er een vervolg kwam op de serie. Voor Cage is deze rol de eerste rol ooit in een serie. In de nieuwe reeks focust men op hoe Exotic zichzelf verloor aan een personage van zijn eigen creatie.

De nieuwe serie met Nicolas Cage is lang niet de enige die wil profiteren van de Tiger King-hype. Er is al maanden een reeks in productie met Kate McKinnon die de rol van Carole Baskin, de eeuwige vijand van Exotic, speelt.

Verhaal vol bizarre wendingen

In de originele Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness worden kijkers helemaal meegezogen in het gestoorde maar waargebeurde verhaal van Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic.

In de jaren ’90 koopt Joe Exotic een paardenboerderij in Oklahoma die hij uiteindelijk omvormt tot dierentuin met grote katten. Exotic is bovendien niet vies van polygame relaties of van contacten met drugsbaronnen, oplichters en sekteleiders. De tagline van Tiger King is “The wildest story you’ll never believe“, want het verhaal bevat een hoop bizarre wendingen.

Meer
Lees meer...