Carole Baskin praat voor het eerst sinds ‘Tiger King’ en wordt al meteen beetgenomen

Carole Baskin praat voor het eerst sinds 'Tiger King' en wordt al meteen beetgenomen
YouTube

Carole Baskin, de aartsrivaal van Joe Exotic uit de Netflix-reeks Tiger King, is door twee Britse YouTubers beet genomen. Josh Pieters en Archie Manners gaven zich uit als de producers van de Amerikaanse talkshowpresentator Jimmy Fallon en probeerde de crazy cat woman te strikken voor een interview. Carole Baskin liep met open ogen in de val.

Zowat de hele wereld weet nu dat Caroline Baskin de eigenares is van de Big Cat Sanctuary’. Sinds ze wereldberoemd werd door haar optreden in Tiger King heeft ze echter niet met de media gesproken. Baskin was wel bereid om een uitzondering te maken voor het populaire praatprogramma Late Night with Jimmy Fallon.

Daarvoor zette ze haar advocaat en echtgenoot Howard Baskin in die een contract opstelde. Ook in deze fase beseften Baskin en haar man niet dat het om een grap ging en dat ze met de YouTubers Josh en Archie in contact stonden.

“Hey, you cool cats and kittens”

Netflix

Het interview met Carole Baskin verliep uiteindelijk via de videochatapp Zoom. Josh en Archie vertelden haar dat ze Jimmy Fallon wel kon horen, maar niet kon zien, omdat de opnames bij hem thuis gemaakt werden vanwege de coronacrisis. De YouTubers hadden een aantal geluidsfragmenten uit echte interviews van Fallon gesampled en gebruikten die voor het interview met Baskin.

In het contract had Carole gesteld dat ze geen vragen wou beantwoorden over Tiger King of Joe Exotic. Daarom ging het gesprek over grote katten in tijden van de coronacrisis. Baskin sprak ook haar bekende quote “hey, you cool cats and kittens” nog eens uit. Het filmpje van Josh en Archie kwam al snel in de wereldpers terecht en gaat momenteel viraal.

Sportieve reactie

Netflix

Baskin lijkt de jongste tijd een stuk minder mediaschuw te zijn, want ze reageerde al in het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly op de grap: “Ik vermoedde wel dat er iets niet klopte omdat de vragen opgenomen leken. Maar ik had nooit gedacht dat het een grap als deze zou zijn.”

“We hebben er hard om moeten lachen. Ik kan hun creativiteit wel waarderen en vond de video leuk gemaakt. Ik voel me absoluut niet belazerd.”

Gesponsorde artikelen