VRT-filmjournalist Ward ‘FilmWard’ Verrijcken overleden op 47-jarige leeftijd

Ward Verrijcken, de vaste filmjournalist van VRT NWS, is overleden op 47-jarige leeftijd. Dat laat de VRT-nieuwsdienst weten.

Ward Verrijcken begon zijn carrière bij Het Laatste Nieuws en later werkte hij ook nog mee aan het tijdschrift Bonanza van Woestijnvis. Maar we kennen hem natuurlijk vooral als de filmexpert van de VRT.

FilmWard

Ward Verrijcken startte zijn carrière bij de openbare omroep als filmreporter bij De Rode Loper. Toen dat programma in 2011 definitief eindigde werd hij de vaste filmjournalist van de nieuwsdienst. Zo maakte hij reportages voor Het Journaal, maar hij was ook geregeld te horen op de verschillende radiozenders van de openbare omroep.

En ook op sociale media was hij onder zijn alter ego FilmWard bedrijvig in het delen van zijn opinies en analyses over de nieuwste films. Tijdens zijn carrière interviewde Ward verschillende wereldsterren, gaande van Meryl Streep tot George Clooney.

“Onwezenlijk dat hij er niet meer is”

De VRT reageert verslagen op het overlijden van de 47-jarige journalist. CEO Frederik Delaplace reageert uit naam van de hele VRT in een persbericht: “De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken.”

“Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die zwaar aangeslagen zijn.”

Meer
Lees meer...