VRT brengt ‘Man bijt hond’ volgend jaar terug

Na twaalf jaar afwezigheid keert de iconische reeks Man bijt hond terug. Vanaf volgend jaar zal het programma afwisselend met Iedereen beroemd worden uitgezonden. Verschillende oude rubrieken zullen terugkeren, maar we zullen ook kennismaken met enkele nieuwe rubrieken.

Man bijt hond was van 1997 tot en met 2012 te zien op VRT. Nadien verhuisde het programma even mee met Woestijnvis naar Play4 (toen nog VIER). Vanaf dan ging het om een wekelijks programma in plaats van dagelijks. Maar in januari 2013 trok ook VIER de stekker uit het format. Sindsdien was het elf jaar stil rond het programma. Nu komt VRT met het nieuws dat het programma volgend jaar zal terugkeren naar de openbare omroep.

Man bijt hond

Er zijn weinig programma’s zo legendarisch als Man bijt hond. De reeks zorgde voor virale video’s decennia voor TikTok bestond en de fragmenten uit de reeks staan nog altijd in ons collectief geheugen gegrift. Het concept van het programma was altijd heel simpel: het kleinere nieuws van de mensen naar het kleine scherm halen. Dat leverde geregeld hartverwarmende, maar meestal hilarische televisie op.

We moesten het twaalf jaar zonder het programma doen, maar vanaf volgend jaar brengt VRT het dus helemaal terug. Man bijt hond zal vanaf dan afwisselend met Iedereen beroemd te zien zijn op VRT 1. De reeks zal gemaakt worden door een nieuwe generatie televisiemakers en schermgezichten, maar de basis van het programma blijft hetzelfde: “een ontdekkingstocht doorheen de fascinerende wereld van de Vlaming”. Daarbij zullen gekende rubrieken terugkeren, maar mogen we ook enkele nieuwe rubrieken verwachten.

Het is nog niet geweten wanneer we de eerste nieuwe aflevering mogen verwachten.

Bekijk hier nog eens een verzameling van onze favoriete fragmenten uit de reeks.

Meer
Lees meer...