WC verstopt: wat nu?

Met branded content van Ontstoppingsdienst Dhoore

Een verstopte WC is een van de vervelendste dingen die kan gebeuren in het huishouden, bijna iedereen maakt het weleens mee. Maar hoe los je dit op en hoe zorg je ervoor dat dit niet nog een keer gebeurt?

WC ontstoppen

Het is niet heel simpel om een verstopte WC te ontstoppen, het eerste wat bijna iedereen probeert is de wc te ontstoppen met natuurlijk een WC-ontstopper, dit werkt goed als er een kleine prop verstopt zit. Spoel voor gebruik de ontstopper goed af met heet water, dit maakt het rubber zachter en makkelijker te gebruiken. Als de WC verstopt is maar het water loopt wel traag weg dan kan je proberen heet water (niet kokend water) met een beetje afwasmiddel in de WC te gieten, de combinatie van heet water en afwasmiddel helpt vetten op te lossen. Als deze opties niet werken dan kun je een misschien gek klikkende maar efficiënte combinatie proberen te gebruiken namelijk baksoda en azijn, dit mix je samen en je giet hier vervolgens heet water overheen. Laat dit de gehele nacht intrekken, de volgende ochtend zou de WC ontstopt moeten zijn.

Als de WC nog steeds niet ontstopt is dan kun je vloeibare ontstopper gebruiken, dit middel is niet goed voor het milieu, probeer daarom eerst de eerdere opties. Als al deze opties niet gewerkt hebben kun je een ontstoppingsdienst bellen, deze mensen zijn gespecialiseerd in hun vak. Het is erg belangrijk om een verstopte WC snel te ontstoppen, het sanitair kan beschadigen als je de verstopping niet weghaalt. Hygiënisch gezien moet de WC natuurlijk per direct ontstopt worden, als je het een langere periode niet oplost kan het uiteindelijk leiden tot verspreiding van bacteriën. Overigens is het simpelweg gewoon ongemakkelijk, je kan de WC niet gebruiken en je stelt je probleem uit.   

Preventie

Er zijn simpele maatregelen die je kan ondernemen om een verstopte WC te vermijden. De meeste mensen doen dit eigenlijk al dagelijks zonder dat ze het doorhebben, een simpele maatregel is het matig gebruiken van wc-papier. Dit klinkt heel logisch, toch gebruiken mensen meer wc-papier dan nodig is. Het doorspoelen van andere sanitaire producten is ook iets wat te veel gedaan wordt, een WC is niet bedoeld als een vuilnisbak. Een simpele oplossing hiervoor is een kleine vuilnisbak of een plastic zak in de badkamer te zetten, hier kan je al het afval in gooien wat niet in de WC hoort. Het is ook aan te raden om eens in de tijd een ontstoppingsmiddel te gebruiken, ook als de WC niet verstopt is. Het tijdig schoonmaken van de WC voorkomt verstoppingen. De WC schoonmaken is niet een leuke en schone taak om te doen, maar het is dus echt cruciaal.

Meer
Lees meer...