We zijn begonnen aan een koude week, met mogelijk de eerste echte sneeuw

We zijn begonnen aan een koude week, met mogelijk de eerste echte sneeuw

Na een vrij warme week voor de tijd van het jaar nemen de temperaturen de komende dagen weer een fikse duik. Vandaag moeten we het al met 7 graden stellen, maar later deze week komt het kwik zelfs overdag niet meer boven 5 graden uit. ’s Nachts gaat het vriezen … en het zou kunnen gaan sneeuwen.

Het weekend verloopt vrij rustig, maar het wordt wel koud. Vandaag krijgen we bewolkt weer met opklaringen in het binnenland. In de Ardennen kan er wat natte sneeuw vallen. Morgen kan er ook in de rest van het land smeltende sneeuw vallen. Veel zal het niet zijn, maar het tekent het begin van een winterse week.

Maandag wordt het zo’n 8 graden, en aan de kust haalt het kwik zelfs nog 11 graden. Er trekt dan een regenzone over het land. Ook dinsdag mogen we nog niet klagen met een gelijkaardige temperatuur. Maar het gaat wel veel regenen, en in de Ardennen kunnen die buien nog altijd een winters karakter krijgen.

Sneeuw op komst

Woensdag begint de winterprik dan echt met winterse buien in het zuiden van het land, maar ook elders kan een beetje sneeuw vallen. Donderdagnacht zakt het kwik naar vriespunt en overdag halen we maxima van slechts 3 graden. Ook nu is winterse neerslag in heel het land mogelijk. Vrijdag dezelfde temperaturen en ’s nachts gaat het vriezen. Sta dus op tijd op, want de kans is groot dat je moet krabben als je auto buiten staat.

Het volgende weekend zetten we op dezelfde manier in, en het KMI ziet voorlopig ook in het begin van december nog een winters weerbeeld. Sinterklaas zal zich warm mogen kleden als hij en z’n pieten straks cadeautjes komen brengen.

Gesponsorde artikelen