Weer wat nostalgie weg: Netlog is definitief offline gehaald

Sociaalnetwerksite Netlog, ooit lang geleden een te duchten concurrent voor Facebook in Vlaanderen, stopt. De website is met onmiddellijke ingang offline gehaald, en de domeinnaam komt nu uit bij datingsite Twoo.

Netlog werd in 1999 opgericht door Toon Coppens als ASL.to. Nog voor het uiteindelijk Netlog werd, ging de site door het leven als Redbox. In tussentijd werkte Coppens samen met Lorenz Bogaert aan een andere website: Facebox. In 2007 werden beide websites samengevoegd, en Netlog was geboren. Er kwam een expansie naar het buitenland, en op het hoogtepunt had de site meer dan 100 miljoen gebruikers. 

Marktleider

In 2008 was Netlog met 13,5 miljoen pageviews per dag de grootste site van België. Qua aantal pageviews was de site ook een tijdje marktleider in Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Roemenië en Turkije. En ook in onze buurlanden stond de site een tijdlang in de toplijstjes. Maar sinds 2011 ging het slechter met de site. Facebook maakte een snelle opmars in Europa, en dat betekende de uiteindelijke doodsteek. Intussen was het te duur om de site nog in de lucht te houden.

Massive Media, het Gentse bedrijf van Coppens en Bogaert (dat intussen in Franse handen is), zag het einde wel op tijd aankomen. Daarom werd twee jaar geleden datingsite Twoo opgericht. Die site is intussen groter geworden dan Netlog, en is ook de site waar de domeinnaam van Netlog sinds vandaag naar doorverwijst. De resterende Netlog-gebruikers kunnen kiezen om hun profiel naar Twoo over te zetten, en/of om al hun data op Netlog te downloaden.

Meer
Lees meer...