Iedereen voelt de storm ondertussen wel aankomen … back to school! De start van het nieuwe schooljaar betekent voor vele ouders en leerlingen een wervelwind aan schoolbriefjes van directie, sportclub of jeugdbeweging. Webtools zoals gimme willen komaf maken met deze chaos en brengen de digitalisering naar onze scholen. Ze lijken razend populair te worden, zo verwacht gimme een verdubbeling van het aantal scholen dat van hun programma gebruik maakt.
“De beste manier om ouders te bereiken”, zo beschrijft gimme zichzelf. Verwacht wordt dat niet minder dan 1.000 scholen deze online-agenda zullen gebruiken, wat een verdubbeling is tegenover vorig schooljaar, dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De webtool werkt erg eenvoudig. Ouders krijgen een melding in de mailbox en blijven zo op de hoogte wanneer zoon- of dochterlief bijvoorbeeld sportdag heeft op school.
In de basisschool De Klare Bron in Heverlee gebruiken ze het systeem al drie jaar. “Het is zeer gebruiksvriendelijk, iedereen is er onmiddellijk mee weg”, getuigt directrice Begga Willems in Het Laatste Nieuws. “Een aantal ouders werkt liever met het klassieke briefje, ook dat is geen probleem. Elke boodschap op gimme kan uitgeprint worden”.
Verschil met Smartschool en andere webtools
Tegenwoordig is het moeilijk om nog een school te vinden zonder online platform. Smartschool, Schoolonline, Wisa, … zijn slechts enkele voorbeelden van spelers op deze markt.
Waar komt die populariteit van gimme dan vandaan? Wel, ten eerste is gimme in tegenstelling tot al die andere spelers gratis. Ten tweede gaat gimme enkel en alleen over communicatie. Verschillende scholen gebruiken dan ook een online schoolsoftware als Smartschool voor leerlingenopvolging en -administratie, maar om met de ouders te communiceren gebruiken ze gimme. “Als day-to-day communicatiemiddel met de ouders werkt Smartschool niet, daarvoor is gimme beter geschikt”, zo getuigt een Antwerpse schooldirecteur in een blogpost van gimme.
Ten slotte zou gimme ook een stuk gemakkelijker zijn om uit te leggen aan leerkrachten, ouders en leerlingen.
(Bron: Het Laatste Nieuws, gimme.eu)