Left Right
scrollTop top

Welke is de beste luchthaven van de wereld?  Zaventem staat pas 91ste …


Welke is de beste luchthaven van de wereld?  Zaventem staat pas 91ste …

De beste luchthavens van de wereld zijn nog altijd in Azië gelegen. Dat is de conclusie van een studie van luchtvaartconsulent Skytrax, gebaseerd op een wereldwijde enquête bij miljoenen vliegtuigpassagiers. Changi Airport in Singapore werd door de passagiers verkozen tot de beste luchthaven van het voorbije jaar. Daarmee voert Changi al voor het zesde jaar op rij de ranglijst aan.

Changi werd de afgelopen twee decennia in totaal al negen keer verkozen tot de beste luchthaven van de wereld. Incheon International Airport in Seoul (Zuid-Korea) volgt op de tweede plaats en Haneda International Airport in Tokyo (Japan), Hongkong International Airport en Hamad International Airport in Doha (Qatar) vervolledigen de top vijf.

Changi Airport staat in verbinding met zo’n zeshonderd bestemmingen over de hele wereld en daardoor landen en stijgen er elke week zo’n vijfduizend vliegtuigen op de luchthaven op. Zo ontving de luchthaven vorig jaar ongeveer zestig miljoen passagiers.

Nieuwste bioscoopfilms

Hoewel er geen verschillen zijn binnen de top 10 zijn wel twee luchthavens van plaats gewisseld, namelijk Incheon en Haneda. Hamad steeg dan weer van een zesde naar een vijfde plaats. De volgende luchthavens vullen de top 10 aan: Munich Airport (Duitsland), Chubu Centrair Nagoya (Japan), London Heathrow (Engeland), Zurich Airport (Zwitserland) en Frankfurt Airport (Duitsland).

Vooral de hoge kwaliteit van de services aan het publiek van Changi Airport wijzen op het succes van de luchthaven. Zo beschikt de luchthaven bijvoorbeeld over twee bioscopen die 24/24 gratis open zijn voor het publiek en waar de nieuwste blockbusters gewoon gratis vertoond worden. Daarnaast is er ook een zwembad op het dak en kunnen de reizigers de tuin vol met zonnebloemen bezoeken.

Londen top voor shoppen

Voor de rest zijn er volgens Skytrax binnen de top honderd weinig verrassingen. Een opvallende stijger is wel Fiumicino Airport in Rome dat van een 158ste plaats naar een 85ste plaats is gestegen. Een daler is Bahrain International Airport dat van een 57ste plaats naar een 73ste plaats terugviel. Met een 91e plaats behaalt Brussels Airport hetzelfde resultaat als vorig jaar.

Er werden ook een aantal speciale prijzen weggegeven. Zo ging de prijs voor meest hygiënische luchthaven naar Tokyo International Airport en kreeg Incheon International een bijzondere vermelding voor de kwaliteit van het luchthavenpersoneel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810