Wereldwijde IT-problemen opgelost: systemen herstellen zich langzaam

De wereldwijde IT-storing, die vandaag voornamelijk Windows-systemen trof, lijkt grotendeels opgelost. Cybersecuritybedrijf CrowdStrike heeft het probleem kunnen identificeren en oplossen. Desondanks zal het enige tijd duren voordat alle systemen wereldwijd volledig hersteld zijn en de opgelopen achterstand is ingehaald.

Vanochtend veroorzaakte een grote technische fout in een update van de software van CrowdStrike aanzienlijke problemen voor veel Windows-systemen. Getroffen computers bleven constant opnieuw opstarten en vertoonden het beruchte blauwe scherm, wat wereldwijd voor chaos zorgde in verschillende sectoren.

CrowdStrike

George Kurtz, CEO van CrowdStrike, bood zijn verontschuldigingen aan tijdens een interview met NBC voor de ontstane IT-problemen. “Ons systeem kreeg een update en die update bevatte een softwarefout. Die veroorzaakte een probleem met het Microsoft-besturingssysteem,” verklaarde Kurtz.

Het probleem is inmiddels opgelost, en systemen die opnieuw worden opgestart zouden zonder problemen moeten functioneren. Kurtz waarschuwde echter dat sommige systemen niet automatisch zullen herstellen en dat er manuele oplossingen nodig zijn. Hij erkende dat het enige tijd kan duren voordat alles weer normaal werkt.

Luchtvaart herneemt zich met enorme wachtrijen

Wereldwijd komen diverse systemen langzaam weer op gang. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen United Airlines en Delta hebben laten weten dat hun vliegtuigen weer opstijgen. Ook in België en Nederland komt het luchtverkeer weer op gang. Dit veroorzaakt echter gigantische wachtrijen door de aanzienlijke achterstand die weggewerkt moet worden.

Meer
Lees meer...