Werken in Payroll: straffe maar waargebeurde verhalen

Geschreven met branded content van SDWORX

Als jij denkt aan een kantoorbaan, wat popt er dan top-of-mind op? The Wolf of Wall Street? Of eerder “De Collega’s”? Welke van de 2 het ook is, jij hebt duidelijk zin voor creativiteit! 

Laat dat laatste nu net hetgeen zijn dat je ook nodig hebt in een Payroll-job. Geen enkele dag is hetzelfde, je krijgt een unieke blik achter de schermen van jouw klanten en je komt terecht in een wereld waarin je dagelijks bijleert. Klinkt goed, toch? 

Voeg daar ook nog de kleurrijke mix aan toe van een gezonde dosis menselijkheid in combinatie met technische expertise en dan kom je tot een mooie cocktail die ervoor zorgt dat geen enkele dag saai is. Alleen de koffie, die smaakt elke dag hetzelfde ?. 

Beschik je over een sterk inlevingsvermogen?  Dan tackel jij vast en zeker alle vragen van klanten over Dimona, hoewel zij het vaak hebben over demonen, domio’s, domina’s en andere vreemde woordcombinaties. Nog nooit gehoord van Dimona? Geen nood, wij leiden je op tot Payroll Professional, zodat jij als een volleerde specialist jouw klant kan adviseren. Ook op het moment dat hij een werknemer betrapt die ligt te slapen in het bed van een klant. Jawel, echt gebeurd!  

Ben jij een technische krak in Excel? Of eerder vlot van tong? Ben je een generalist of wil je specialiseren in één onderwerp? Er is altijd een Payroll-job die bij jou past, de wondere wereld van HR is zo divers, dat je onze sector misschien het best kan vergelijken met een all-in buffet van een vijfsterrenhotel aan de Turkse Rivièra! Zonder de sokken-in-sandalen uiteraard, die mag je ervan afdenken.

Payroll is een echte teamsport. En dan heb ik het niet over een groepsactiviteit “aqua gym met zwemnoedel”. Om toch maar in vakantiestemming te blijven. Nee, vaak is het serieus, maar toegegeven: we maken ook bizarre (en soms grappige) situaties mee. Wat doe je bijvoorbeeld met een werknemer die zijn lading ramen verliest op de autosnelweg en gewoon doorrijdt? Of een werknemer die op maandag niet komt opdagen en plots in de gevangenis blijkt te zitten?  Denk je nu bij jezelf: Dat is overdreven? Nee hoor, allemaal al meegemaakt! Gelukkig kan je rekenen op een breed netwerk van juristen, RSZ- en taxspecialisten om je te ondersteunen.  

Wil je starten in Payroll? Met een gezonde dosis zelfvertrouwen komt dat zeker goed! Heb je geen relevante studierichting gevolgd die aansluit bij HR? Niet erg, wij dompelen je onder in een opleidingsprogramma waarbij je theorie en praktijk combineert. En wie weet heb jij na een paar maanden je eerste straffe verhaal op zak om mee uit te pakken! 

Zorg er wel voor dat je alvast in shape bent. Want een dankbare klant brengt wel eens pralines, tomaten, koekjes of bloemen. Die laatste moet je niet opeten. Wel delen met je collega’s, he! 

Goesting om te starten in Payroll? Groot gelijk! Registreer je vandaag nog via https://ap.lc/7JyrT, en wie weet maak jij binnenkort wel één van deze bizarre situaties mee! 

Meer
Lees meer...