Wheatus keert terug met cover van ‘Teenage Dirtbag’ voor Kerstmis

Tijd voor wat nostalgie, want de Amerikaanse rockband Wheatus heeft een nieuwe EP uit. Het gaat om een kerstalbum met vijf songs op. Het meest opvallende nummer daarvan is zonder enige twijfel Christmas Dirtbag, een cover van hun grote hit Teenage Dirtbag.

Het is ondertussen al meer dan 23 jaar geleden dat Teenage Dirtbag uitkwam. Van het lied werden 5 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het een van de meest succesvolle songs uit het jaar 2000 was. Ook in de Vlaamse Ultratop 50 stond het even helemaal bovenaan. Zanger Brendan B. Brown is ondertussen 50 jaar en ook de bezetting van Wheatus is doorheen de jaren al regelmatig veranderd. Toch maakt de groep nog steeds regelmatig nieuwe muziek en zijn ze vaak te vinden op tournee.

Christmas Dirtbag

Recent tekende Wheatus een nieuwe deal bij Sony Music en daar brachten ze een LP uit met daarop vijf kerstnummers. Het album bevat enkele nieuwe songs, maar ook twee variaties op hun grote hit Teenage Dirtbag. Zo kan je er luisteren naar een cover gebracht door een strijkkwartet.

Het meest opvallende nummer is echter Christmas Dirtbag. Daarvoor schreef de groep een volledig nieuwe tekst, passend bij Kerstmis, op de muziek van Teenage Dirtbag. Deze keer wordt niet verlangd naar de aandacht van een meisje, maar wel van de Kerstman. Denk daarbij onder andere aan lyrics zoals “Does Santa Claus know who I am? / Does Santa Claus even care about me?“.

“We spreken al jaren over het maken van een Christmas song, en dit leek ons het perfecte jaar om dat waar te maken. Maar na veel discussie konden we geen genoegen nemen met slechts één idee, en uiteindelijk kwamen we uit op vijf! Dus we dachten: ‘waarom maken we er geen EP van?'”, zei Brown zelf over het album.

Luister hier naar de song Christmas Dirtbag van Wheatus:

Luister hier naar het album ‘Just A Dirtbag Christmas EP’ van Wheatus:

Meer
Lees meer...