Wout van Aert tekent levenslang contract bij Visma-Lease a Bike

Wout van Aert heeft een wel heel bijzonder contract getekend bij zijn club Visma-Lease a Bike. Hij tekende namelijk een levenslang contract en zal dus de rest van zijn carrière voor de Nederlandse club rijden. Voor de 30-jarige Belg is het een mooi teken van vertrouwen na een moeilijk jaar met twee zware blessures.

2024 was niet het jaar van Wout van Aert, en dat is nog zacht uitgedrukt. De Belg verkeerde in het voorjaar in topvorm en won ook Kuurne-Brussel-Kuurne. In Dwars door Vlaanderen viel hij echter zwaar, waardoor zijn voorjaar erop zat. Na een lange revalidatie groeide hij in de Ronde van Frankrijk terug naar zijn beste vorm toe, waarop hij tijdens de Olympische Spelen een bronzen medaille in de tijdrit won.

In de Ronde van Spanje was die topvorm dan eindelijk helemaal terug Met drie ritzeges en drie podiumplaatsen op zak en de groene puntentrui en blauw-witte bergtrui stevig om zijn schouders viel hij echter in de afdaling van een beklimming. Het betekende het einde van zijn Vuelta én van zijn seizoen.

Levenslang contract

In het midden van die zoveelste revalidatie is er ook goed nieuws vanuit het kamp van Wout van Aert. De Belg tekende namelijk een nieuw contract bij Visma-Lease a Bike. Dat is best opvallend aangezien Van Aert bij de ploeg nog een deal had tot 2026. De nieuwe deal is echter tot de “eeuwigheid”, iets zeer unieks in de sportwereld.

“Ik hoefde niet lang na te denken toen dit idee ontstond. Allereerst omdat we bij Visma-Lease a Bike met de beste mensen en het beste materiaal werken. Samen zijn we continu op zoek naar verbetering, waardoor we ons individueel, maar ook als team blijven ontwikkelen. Daar heb ik veel succes aan te danken, we doen het echt samen. Maar verder voel ik me heel erg thuis in dit team, dat is heel belangrijk voor mij. Dit team is uniek en past al vijf jaar bij mij en dat wil ik zo houden. Daarom heb ik besloten om hier voor altijd te blijven, en dat voelt heel goed”, zegt Wout van Aert zelf over zijn nieuwe deal. In een open brief op sociale media schrijft hij zijn liefde voor zijn Nederlandse team neer.

Meer
Lees meer...