Wout van Aert moet met na zware val opgeven in Ronde van Spanje

Het sprookje van Wout van Aert in de Ronde van Spanje is uitgedraaid op een nachtmerrie. De Belg van Visma–Lease a Bike was op weg naar Lagos de Covadonga opnieuw bezig aan een ijzersterke rit. In de afdaling van een beklimming kwam hij echter ten val. Met een zwaar bebloede en duidelijk zeer pijnlijke knie zat er daarna niets anders op dan op te geven.

Na een zware val in het voorjaar was Wout van Aert na de Ronde van Frankrijk eindelijk opnieuw in topvorm. Hij stond dan ook heel enthousiast aan de start van La Vuelta. Dat resulteerde in drie ritzeges en nog eens drie podiumplaatsen. Daardoor draagt Van Aert ook al lang de groene puntentrui. Door zijn grote aanvalslust van de voorbije dagen is de Belg sinds kort zelfs ook leider in het bergklassement.

Valpartij in de afdaling

Om die leidersplaats in het bergklassement te verstevigen trok Van Aert in de zestiende rit opnieuw in de aanval. Onderweg pakte hij overal de bergpunten en reed hij zelfs enige tijd solo voor de kopgroep, tot hij zich opnieuw liet inlopen. In de afdaling van de voorlaatste beklimming liep het fout.

Medevluchter Felix Engelhardt viel op het natte wegdek en Wout van Aert kon ook niet recht blijven. Zo kwam hij tegen een bergwand terecht. Van Aert stond vlug weer recht en wou doorrijden. Al snel merkte hij echter dat zijn rechterknie er slecht aan toe was. De Belg kon geen kracht meer zetten en het bloed gutste uit zijn knie. De ploegleiderswagen kwam snel hij hem, waarna ze enkel konden vaststellen dat verder rijden niet meer mogelijk was. Daarna zat er niets anders op dan te wachten op de ambulance.

Door de opgave van Wout van Aert zal hij uiteraard geen van beide leiderstruien mee naar huis geven. Bovendien moet gevreesd worden voor de rest van het seizoen. Verder onderzoek zal de ernst van zijn blessure moeten uitwijzen.

Meer
Lees meer...