Yes! Geen genade voor psycho die 18 katten doodde: rechter geeft hem 16 jaar cel

Yes! Geen genade voor psycho die 18 katten doodde: rechter geeft hem 16 jaar cel

Robert Farmer (26) is veroordeeld tot 16 jaar cel voor het stelen en martelen van katten. Hij doodde in San Jose in Californië ten minste achttien katten. Volgens experts was een van de katten ook seksueel misbruikt. 

Farmer werd in oktober 2015 betrapt in zijn auto met een dode kat verborgen in de bergruimte tussen de passagiersstoel en de bestuurdersstoel. Er lagen ook stukken vacht van katten in zijn auto.

In de weken ervoor waren opvallend veel katten vermist opgegeven in een wijk in San Jose. Enkele daarvan werden teruggevonden in afvalbakken.

Tijdens het proces werden de namen van alle katten opgenoemd door de rechter. De advocaat van de dader las een brief voor van zijn cliënt, een poging om tot een mildere straf te komen.

Brief

“Het voelt alsof iemand anders deze misdaden heeft gepleegd, maar ik weet dat ik het was”, staat in de brief. “Het is zo moeilijk te vatten dat ik dit heb gedaan. Ik heb leden van families weggenomen. De reden dat ik niet goed bij mijn hoofd was, is geen excuus.”

Maar de brief maakte weinig indruk op de rechter. Na het opleggen van de celstraf van 16 jaar sprak ze de hoop uit dat het een les voor de man zal zijn.

Farmer mag na zijn vrijlating tien jaar geen dieren houden of verzorgen. Bovendien mag de man niet meer in de buurt komen van het park waar de dode katten zijn aangetroffen.

Gesponsorde artikelen