Zo tover je een kinderkamer om tot een echt paradijsje

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, en dus ook dat hij of zij een mooi plekje heeft om te slapen, spelen en groeien. In een kinderkamer kun je je echt helemaal uitleven en je creativiteit de vrije loop laten. Dus, ben je benieuwd hoe je een echt kinderparadijs maakt voor je kids? Lees dan snel verder!

Kies een thema

Kies een thema waar je kind dol op is. Of je nu kiest voor prinsessen, superhelden, ruimtevaart of de onderwaterwereld, door een thema te kiezen heb je een goede houvast voor de inrichting van de kamer. Van beddengoed tot muurstickers tot accessoires, laat het thema in de hele kamer terugkomen en je zal zien dat de kamer helemaal tot leven komt. 

Creatieve muurdecoratie

Wees creatief met de muren van de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan krijtbordverf waar je kleintjes hun meesterwerken kunnen creëren, of muurstickers van hun favoriete personages die de ruimte opfleuren. Heeft je kind al heel wat mooie tekeningen en schilderijen gemaakt? Dan kan het ook leuk zijn om deze op te hangen. 

Verlichting met sfeer

Verlichting kan de sfeer van de kamer echt transformeren. Kies voor zachte, warme nachtlampjes voor bedtijdverhalen, en voeg wat speelse lampen toe in de vorm van sterren, dieren of andere leuke vormen. Kies ook leuke gordijnen uit om de kamer te verduisteren wanneer het bedtijd is, en ook glasgordijnen voor overdag. 

Knusse leeshoek

Moedig je kind aan om boekjes te lezen door een gezellige leeshoek te creëren. Zorg voor een comfortabele stoel of zitzak en plaats een plank of boekenkast in een hoekje, vol met alle favoriete boeken van je kind. Voeg nog wat zachte kussens en een lekker warm deken toe voor extra comfort. Zorg er bovendien voor dat je het leeshoekje naast een raam plaatst met verticale lamellen of leuke gordijnen. Zo is het er overdag licht genoeg om te lezen en ‘s avonds gezellig en afgesloten van het donker. 

Persoonlijke accenten

Maak de kamer echt van je kind door persoonlijke accenten toe te voegen. Denk maar aan leuke foto’s van familie, vriendjes, huisdieren,… Je kan ook een hoekje maken waar ze hun eigen kunstwerken kunnen tentoonstellen. Op die manier voelen ze zich echt thuis in hun eigen kleine wereld.

Opgeruimd staat netjes

Creëer voldoende ruimte om te  spelen en zorg voor voldoende plek voor al het speelgoed met slimme opbergoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan multifunctionele meubels zoals een bed met opberglades eronder, of een speelhoek met opbergbakken voor speelgoed. Op die manier kunnen ze spelen en tegelijkertijd leren opruimen!

Meer
Lees meer...