Zorgeloos je spullen versturen? Daarvoor gebruiken bedrijven deze materialen

Geschreven met branded content van Profipack.be

Beschermingsmateriaal

Het eerste materiaal dat professionele bedrijven gebruiken voor het inpakken en verzenden van spullen is beschermingsmateriaal. Natuurlijk is het soort materiaal geheel afhankelijk van het product. Voor kleding volstaat een velletje courant of zijdevloei papier, terwijl je voor breekbare spullen beter voor noppenfolie kiest. Producten die een geur afgeven kun je het beste verpakken in plastic, evenals spullen die niet tegen vocht kunnen. 

Noppenfolie kopen is sowieso een slimme investering, aangezien je er vrijwel alle formaten en soorten producten mee kunt inwikkelen. Zo verstuur je ook producten met een onhandige vorm in een handomdraai, evenals items die makkelijk kunnen breken of beschadigen. Als een product zeer breekbaar is of een bepaald gedeelte extra bescherming nodig heeft, wikkel je de folie er gewoon nog een keer omheen. Doordat noppenfolie lekker dik is, kun je het meteen gebruiken als opvulmateriaal.

Opvulmateriaal

Naast stukken noppenfolie, zijn er veel andere soorten opvulmaterialen. Door een doos goed op te vullen, zorg je voor extra veiligheid tijdens het transport. Opvulpapier is bijvoorbeeld een milieuvriendelijke keuze en erg handig als je vaker spullen verstuurt. Het neemt namelijk weinig plek in beslag tijdens het opbergen, het kost weinig in aanschaf en je doet erg lang met een pak opvulpapier. Het nadeel is wel dat je het zelf moet opproppen, iets dat bijvoorbeeld niet nodig is met schuimkussens. Schuimkussens zijn net als opvulpapier erg licht, waardoor je verzendkosten laag blijven en het is tevens een geweldige aanvulling op noppenfolie voor het verzenden van zeer breekbare items. 

Verzenddozen of -kokers

Natuurlijk kun je bij het versturen niet zonder verpakkingen. Ook hier heb je een ruime keuze, zoals goedkope kartonnen verpakkingen, luxe geschenkverpakkingen of duurzame papieren verzendzakken. De laatste optie is bijvoorbeeld ideaal voor kleding, terwijl kartonnen dozen veel universeler zijn. Houdt bij het uitkiezen van kartonnen dozen altijd rekening met het formaat. Bedrijven kiezen meestal voor meerdere formaten, zodat er altijd een doos is die groot genoeg is om voldoende bescherming te bieden. Maar niet té groot is, zodat je erg veel opvulmateriaal nodig hebt.

Etiketten en tapeTenslotte heb je nog iets nodig om je pakketjes mee af te plakken en ook hiervoor zijn verschillende opties, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Papieren tape is bijvoorbeeld milieuvriendelijk, terwijl tape met een veiligheidsboodschap ideaal is voor breekbare pakketjes. Kies je voor plastic tape dan is een dispenser erg handig, zodat je de tape makkelijk kunt afsnijden en je in een mum van tijd veel pakketjes kunt dichtplakken. Ook qua labels is er veel keuze, denk aan etiketten voor het printen van het adres of voorgedrukte etiketten met een waarschuwing erop. Handig voor webshops, die zowel nationaal als internationaal pakketjes versturen.

Meer
Lees meer...