10 kerstfilms die je moet opzetten tijdens de feestdagen

10 kerstfilms die je moet opzetten tijdens de feestdagen

De lichtjes branden, de boom staat er en wij hebben al heel veel goesting in Kerstmis. Voor we onze pakjes mogen openen, hebben we nog wat tijd voor een leuke kerstfilm. Vraag je beste vriend(in) om langs te komen, want het is tijd voor je onesie, popcorn, warme chocomelk en een zalige kerstfilm. 

1. Nightmare Before Christmas

We kennen allemaal wel Jack Skellington, de koning van Halloween Town waar het elke dag Halloween is. Jack ontdekt Christmas Town en wil een vleugje kerst naar zijn eigen stadje brengen waardoor heel wat verwarring ontstaat.

Als je deze film van Tim Burton nog nooit hebt gezien, moet je die deze dagen zeker opzetten. Heb je Nightmare Before Christmas al wel gezien? Dan zal die tiende keer zeker geen ramp zijn!

2. Elf

Als je echt goed wil lachen en wil genieten van een topkerstfilm, dan moet je zeker Elf opzetten. Het verhaal draait rond een volwassen man Buddy, die als elf werd opgevoed op de Noordpool. Buddy mag naar de Verenigde Staten gaan van de kerstman om zijn ware identiteit te ontdekken. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, want de biologische vader van Buddy staat op de stoute kindjes-lijst van de kerstman …

3. The Polar Express

Een leuke kinderfilm met Tom Hanks waar je als volwassene nog steeds veel plezier aan zal hebben. Een kleine jongen stapt op een gigantische trein waarin hij de gekste avonturen meemaakt. All on board The Polar Express!

4. New Year’s Eve

Deze romantische komedie is ondergedompeld in Kerstmis en Nieuwjaar. Verschillende verhalen van verschillende New Yorkers komen in beeld. Maar maak je geen zorgen, je creëert een band met alle personages.

5. Home Alone

Home Alone moeten we niet meer uitleggen want we weten allemaal dat kleine Kevin meer dan geniaal is. Deze film moet je echt tijdens de feestdagen opzetten.

6. The Holiday

Twee verschillende vrouwen ontmoeten elkaar op het internet. De één woont in het chique Hollywood terwijl de ander in een romantische cottage leeft. Iris en Amanda hebben heel wat pech in de liefde en willen hun leven ontvluchten. Daarom besluiten ze om voor een tijdje van huis te ruilen en dat zorgt voor een geweldig verhaal voor beide.

7. A Christmas Carol

A Christmas Carol is een verfilming van de roman van Charles Dickens. Een klassieker die je zeker emotioneel maakt tijdens de feestdagen.

Ebenezer Scrooge is een onvriendelijke man die zijn leven focust op meer geld te verdienen. Op Kerstmis krijgt hij bezoek van drie geesten die hem met de neus op de feiten duwen. Ze tonen hem zijn verleden, heden en toekomst als hij zo blijft verder doen.

8. Joyeux Noël

Deze film speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Oorlog, soldaten en veel doden doen ons niet meteen denken aan Kerstmis, maar op kerstavond gebeurt er wel iets mooi: de soldaten stoppen met vechten en wisselen pakjes uit. En dat heeft ook gevolgen op het veld de volgende dag.

9. Snow Bride

Deze film gaat over een journaliste Greta Kaine, die werkt voor een roddelmagazine. Greta wil een sappig verhaal schrijven over de familie van een voormalige senator zodat ze opslag kan krijgen. Maar dan komt ze toevallig in de familie terecht als date van een familielid en vindt ze hen allemaal toch niet zo slecht als de roddelblaadjes vertellen …

Ze vindt de senator en zijn gezin eigenlijk veel sympathieker dan ze dacht, maar dan heeft ze een moreel dilemma: gaat ze voor haar carrière of spaart ze de familie?

10. A Cinderella Christmas

A Cinderella Christmas gaat over een moderne Assepoester die allerlei klusjes en taken moet verrichten voor het bedrijf van haar oom. Haar werk wordt niet geapprecieerd want haar nichtje Candace gaat met alle eer lopen. Als Angie een avondje vrij neemt om naar een gemaskerd bal te gaan, heeft ze meteen interesse in Nicholas, een rijke bachelor.

Angie moet vertrekken voordat ze haar identiteit kan onthullen dus gaat Nicholas nadien op zoek naar haar. Maar Candace doet alsof zij het mysterieus meisje is, en dat brengt heel wat drama met zich mee.

Gesponsorde artikelen