10 nutteloze dingen die tijdens ‘den blok’ plots superinteressant worden

Je poetst je tanden vijf keer per dag, de patatjes zijn geschild tegen dat je ouders terug zijn van hun werk en je amuseert je te pletter met de meest debiele videogame ooit: oh jawel, tijdens de blok is echt álles interessanter dan te leren. Zoals deze 10 dingen:

1. Je mist geen enkele match van Roland Garros.

En zeker niet van onze Belgische spelers! Of van hun mogelijke tegenstanders, kwestie van voorbereiding.

2. De gezondheid van je kamerplant is je allergrootste bekommernis.

Een beetje water hier, nog wat verse potgrond daar. Nope, geen moeite is je te veel om je plant dubbel en dik in de watten te leggen.

3. Je wijt je gebrek aan concentratie aan de wanorde in je kleerkast en voelt een onweerstaanbare drang om alles te ordenen op kleur.

Je ondergoed, kousen, fluostiften, handdoeken en handtassen komen daarna aan de beurt, “want daarna zal het studeren wel vanzelf beter gaan.”

4. Dr. Phil en Oprah hebben geen geheimen meer voor jou.

Geen haar op je hoofd dat er tijdens het academiejaar aan zou denken om naar deze praatprogramma’s te kijken. Maar de huwelijksproblemen van een wildvreemde Amerikaan winden je plots onverwacht hard op.

5. En geef maar toe: je potloden zijn nog nooit zo scherp geweest als nu…

Terwijl de vloer onder jouw bureau al weken vol slijpsel ligt. Want kuisen in de examens? Nee hoor, daar heb je écht geen zin euh… tijd voor nu.

6. Je staart minstens een half uur per dag naar je ronkende kat.

En je spreekt hem groen van jaloezie toe over hoeveel geluk hij heeft om ganse dagen te kunnen slapen terwijl jij noodgedwongen met je neus in je boeken zit.

7. Je kwispelt harder dan je hond wanneer het alweer tijd is om te gaan wandelen. 

Jouw hond heeft recht op ontspanning en het is jouw taak als goed baasje om hem die te geven, toch?

8. De inhoud van je oude dagboeken is plots onweerstaanbaar spannend.

“Vandaag ben ik naar de kapper geweest. Mijn haar is nu korter. Drie centimeter.” OMG, MIJN LEVEN WAS ZO GENIAAL COOL VOOR DE EXAMENS!

9. Je hecht abnormaal veel belang aan lichaamsbeweging.

Toertje lopen, met de fiets naar de bakker, te voet naar het station… Elke reden is goed genoeg om even te ontsnappen aan die vervelende boeken.

10. Je kent de tijdlijn van je 1.043 Facebook-vrienden van voor naar achter.

En het maakt je oprecht gelukkig dat die ene jongen met wie je 15 jaar geleden op kamp ging deze morgen yoghurt met muesli en vers fruit als ontbijt at. 

Zijn er nog meer interessante, levensnoodzakelijke, cruciale activiteiten die tegenwoordig je aandacht trekken? Vul ons lijstje dan zeker aan via de reacties, Facebook of Twitter! En deel dit artikel op je tijdlijn natuurlijk. Want serieus: wat is er momenteel leuker dan minuut per minuut bijhouden hoeveel likes/reacties je posts opleveren? 

Meer
Lees meer...