10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien

10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien

Dat ons land met fenomenen zoals Tomorrowland en Dimitri Vegas & Like Mike een autoriteit op het vlak van electronic dance music is, weten we al langer, maar ook de opkomende dj’s doen heel wat monden openvallen. Wij zetten 10 veelbelovende dj-talenten van Belgische bodem in de kijker.

1. SP-X

SP-X is al langer actief als techno-dj, maar hij is er even tussenuit geweest. Hij bracht tracks uit op het label van Peter Van Hoesen, een Belgische dj die Berlijn veroverd heeft. Zijn hoofdingrediënt is een hypnotiserende technobeat.

(Hoe het liefdessprookje van David Guetta ontaarde in een ware nachtmerrie lees je hier.)

2. AliA

AliA is nog superjong en werd in het laatste jaar van de ’90s geboren. Ze maait een erg uiteenlopende stijlen aan elkaar met een forse beat eronder.

(Hier zijn 17 hedendaagse rock- en metalbands die het genre blijven vernieuwen.)

3. Phara

Zware techno van de bovenste plan. De muziek van Phara is vrij snel en heeft een nonchalante touch. Opgelet: niet voor doetjes.

(Hier zijn 8 trucjes om meer kans te maken op een ticket voor Tomorrowland.)

4. Maxim Lany

Deze Gentse dj is eigenlijk al lang niet meer zo nieuw, maar we vonden dat zijn eigenzinnige beats niet mochten ontbreken in deze lijst. Maxim Lany brengt een swingende variant op deep house die zwoele dansmoves uitlokt bij menig feestvierders. Hij heeft ook zijn eigen platenlabel Lany Recordings.

(Vorige maand raakte bekend dat er gegevens van tienduizenden bezoekers van Tomorrowland gestolen zijn.)

5. Tofke

Ook dj Tofke gaat al een hele poos mee met z’n creatieve house. De troef van Tofke zijn zijn repetitieve melodieën die door merg en been gaan.

6. Joyhauser

Joyhauser is de brainchild van Stijn Vanspauwen en Joris Cielen. Ze mixen harde techno met fantastische melodieën en deinzen er niet voor terug om af en toe ook strijkers te gebruiken.

7. Moodprint

Moodprint was al te horen op Studio Brussel, Rinse Fm, BBC Radio 6 en Red Light Radio. De Leuvense dj heeft een verrassende stijl en combineert elementen van hiphop, soul en EDM.

8. Cellini

Cellini is supergetalenteerd en brengt techno van de bovenste plank.

9. Farrago

Als techno voor feesten staat, dan staat Farrago voor hardgaan!

10. Lebawski

Lebawski combineert house met techno en het resultaat is verbluffend. Het lijkt trouwens alsof zijn beats ons een verhaal vertellen. Van epische muziek gesproken.

Gesponsorde artikelen