10 redenen waarom het zalig is om kinderloos te zijn in het weekend 

Kinderen zijn een zegen, zoveel is zeker. Maar mensen zonder kinderen weten dat het ook zalig kan zijn om kinderloos door het leven te gaan. Zeker in het weekend, zo bewijzen deze tien voorbeelden.

1. Je kunt uitslapen

giphy.com
Als de baby een feestje organiseert in zijn kamer…
giphy.com
… dan moet ook jij uit je bed. Eens lekker uitslapen op zaterdag of zondag zit er dus niet in. Zonder kinderen kan je daarentegen zo lang slapen als je wil. Zelfs tot ’s middags.

2. Je kunt echt feesten

giphy.com
Met kinderen is de kans groot dat je feestjes er zo uitzien.
giphy.com
Maar wie kinderloos is, kan in het weekend echt gaan feesten. Zonder dat je op tijd thuis moet zijn voor de babysit, zonder dat je rekening moet houden met de volgende ochtend, …

3. Je hebt geld voor een extraatje

giphy.com
Kinderen zijn duur, dat weten we allemaal. Zonder kinderen blijft er in het weekend dan ook wat geld over voor een extraatje. Een massage, een lekker etentje, en ga zo maar door. Za-lig.

4. Je kunt holderdebolder weg

giphy.com
Zin om een weekendje weg te gaan? Zonder kinderen grijp je gewoon wat spullen, stap je in de auto en ben je weg. Met kinderen is het een pak moeilijker om zoiets zonder voorbereiding te doen.

5. Je kunt zorgeloos shoppen / naar het voetbal

giphy.com
giphy.com
Of iets anders waar je echt van houdt en waarbij het moeilijk is om je kinderen mee te nemen.

6. Je kunt de coole oom / tante zijn in het weekend

giphy.com
Je kan uiteraard ook genieten van de tijd die je doorbrengt met kinderen, maar daar heb je je neefjes, nichtjes en de kinderen van je vrienden voor. Die jou natuurlijk de allercoolste tante/oom ter wereld vinden.

7. Je kunt genieten van je partner

giphy.com
Genieten, in elke betekenis van het woord. Zonder daarbij gestoord te worden.

8. Je kunt werken

giphy.com
Voor velen hoort het erbij: weekendwerk. Als je geen kinderen hebt, is dat niet echt een probleem, want dan kan je gewoon een dagje vrij nemen in de week. En dat betekent ook: winkelen, sporten en andere dingen kunnen doen als het niet druk is. Voor werkende ouders ligt dat een pak moeilijker.

9. Je kunt naar een chique restaurant

giphy.com
Kinderen meenemen naar een deftig restaurant: het lijkt ons geen goed idee. Niet voor hen, en niet voor ons.
giphy.com
Zonder kinderen kan dat natuurlijk wel, zonder schaamte. Bijkomend voordeel: je kunt eten wat je wil, zonder dat je een gezond voorbeeld moet zijn voor je kinderen.

10. Je kunt tot rust komen

giphy.com
Ooit al geprobeerd om te ontspannen in een huis met joelende, schreeuwende en huilende kinderen? Of terwijl je je kinderen naar het ballet of de voetbal moet brengen? Dan weet je dat dat niet gemakkelijk is. Zonder kinderen zal je wel de rust vinden die je verdient na een drukke werkweek én krijg je weer energie voor de week die komt.

Een pak voordelen dus. Maar aan de andere kant… Dit mooie moment zal je wel missen:

giphy.com

En dit.

giphy.com

En dit.

giphy.com

En …

Meer
Lees meer...