Left Right
scrollTop top

10 slechte excuses van celebrities voor druggebruik en -bezit


© Instagram

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives werd afgelopen weekend opgepakt op Tomorrowland met grote hoeveelheden drugs. Volgens haar advocaat wou zijn cliënte zich inleven in een nieuwe filmrol. Ze zou in een nieuw project een drugsdealer vertolken en zou daarom in het bezit geweest zijn van hoge dosissen xtc, cocaïne, cannabis en MDMA. Hier zijn 10 slechte excuses van celebrities voor druggebruik en -bezit.

Imanuelle Grives is 34 jaar en is onder andere bekend van Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Wie is de mol?. Het voorbije weekend werd ze samen met twee andere vrouwen betrapt bij een controle op Tomorrowland. Afgelopen weekend overleed één Tomorrowland-ganger, wellicht door druggebruik, op het festival.

Het parket van Antwerpen oordeelde dat ze hoeveelheden soft- en harddrugs bij had die de gebruikershoeveelheden overschreden. Bij een controle in haar Airbnb-verblijfplaats werden nog meer drugs aangetroffen.

(Zo herken je een overdosis xtc.)

Grives ontkent niet dat ze drugs verkocht heeft aan haar vriendinnen op Tomorrowland. Haar advocaat zegt aan de VRT dat ze dat deed “in voorbereiding voor een nieuwe filmrol”: ” Ze zou zich eigenlijk hebben willen inleven hoe het is om drugs te verkopen. Ik denk dat mijn cliënte de implicaties van wat ze heeft gedaan op dat moment verkeerd heeft ingeschat, met spijtig genoeg een aanhouding tot gevolg.”

Een zwakke uitvlucht of de waarheid als een koe? Hier zijn 10 slechte excuses van celebrities voor druggebruik en -bezit.

(Zo kunnen stimulerende middelen ook op een nuttige manier gebruikt worden.)

1. Tatum O’Neal had crack nodig omdat haar hond gestorven was

wiki

Tatum O’Neal kampte al vanaf jonge leeftijd met verslavingen, maar wist haar demonen te overwinnen. In juni 2008 liep het echter mis en werd ze door de politie gepakt terwijl ze crack probeerde te kopen. Ze zou aan de politieagent gevraagd hebben of hij wel wist wie ze was. Later beweerde ze dat de deal ‘research’ was voor een filmrol. Sounds familiar?

In de rechtszaal bedankte O’Neal de politie en zei ze dat ze zich slecht voelde vanwege het overlijden van haar hond. De actrice moest verplicht in behandeling gaan.

2. Lindsay Lohan beweerde dat ze de broek van iemand anders droeg

wiki

In 2007 achtervolgde Lindsay Lohan een vrouw in haar wagen. Ze werd opgepakt door de politie wegens abominaal slecht rijgedrag. Later trof de politie illegale drugs aan in haar broekzakken. Lindsay Lohan beweerde dat de broek niet van haar was, maar daar geloofde de politie niets van.

3. Nicole Richie nam drugs als pijnstiller tegen haar menstruatiekrampen

imdb

In 2006 werd Nicole Richie betrapt op spookrijden in de Amerikaanse staat Californië. Richie gaf toe dat ze de pijnstiller Vicodin en cannabis gebruikt had voordat ze achter het stuur kroop. Later zei de actrice dat ze de drugs genomen had, omdat ze last had van menstruatiekrampen. Ze werd veroordeeld tot 96 uren cel, maar werd na 82 minuten al vrijgelaten.

4. Paris Hilton zei aan de politie dat haar portefeuille met illegale drugs niet van haar was

wiki

Paris Hilton en haar toenmalige vriendje Cy Waits werden in 2010 door de politie tegengehouden omdat hun wagen naar wiet rook. Waits werd opgepakt omdat hij onder invloed was en Hilton liet per ongeluk een zakje illegale drugs uit haar portefeuille vallen. Ze zei tegen de politie dat ze de portefeuille van een vriendin geleend had en dat ze dacht dat de cocaïne kauwgom was. Paris Hilton kreeg een jaar voorwaardelijk.

5. Amanda Bynes gooide een ‘vaas’ uit het raam

imdb

In 2013 viel de politie binnen in het appartement van Amanda Bynes in New York wegens lawaai en tumult. Toen de agent aankwamen, rook het er naar wiet. Er lag ook een grote waterpijp in het appartement. Die gooide Bynes uit het raam van de 36ste verdieping bij het zien van de politie. Ze werd opgepakt en beweerde later dat het om een vaas ging.

6. Boy George beweerde dat de middelen in zijn huis niet van hem waren

wiki

In 2005 betrad de politie de woonst van Boy George in New York wegens een vermeende inbraak. Daar troffen de agenten een kleine hoeveelheid cocaïne aan. Boy George bleef koppig volhouden dat de drugs niet van hem waren. “Hij is een erg sociaal persoon, er komen veel mensen in zijn huis”, beweerde zijn advocaat later.

7. Jimi Hendrix beweerde dat de Canadese politie hem erin geluisd had

wiki

In 1969 trof de Canadese douane bij Jimi Hendrix een fles aan met zes pakjes illegale drugs. De gitaarlegende werd opgepakt en zijn advocaten beweerden dat de politie de fles opzettelijk in zijn bagage had geplaatst. Als bij wonder werd Hendrix vrijgesproken.

8. Charlie Sheen zijn meltdown was “een allergische reactie op zijn medicatie”

wiki

In 2010 werd Charlie Sheen naakt en zwaar geïntoxiceerd aangetroffen in zijn hotelkamer. Ook was het meubilair in de kamer beschadigd. Sheen beweerde altijd dat het om een allergische reactie op voorgeschreven medicatie ging. Volgens velen had hij echter teveel cocaïne gesnoven. De politie pakte hem op.

9. Sylvester Stallone had een grote hoeveelheid groeihormonen in zijn bezit “vanwege een medische aandoening”

wiki

In 2007 werd Sylvester Stallone in Australië opgepakt voor het bezit van zo’n vijftig dosissen menselijk groeihormoon. Stallone zei dat hij de wetten van het land niet begreep en beweerde dat hij het hormoon moest nemen wegens een medische aandoening.

Normaal gezien wordt het hormoon toegediend bij kinderen met groeistoornissen. Stallone had echter geen voorschrift en later ontdekten de autoriteiten dat hij de overschot van zijn ‘medicatie’ uit het raam van zijn appartement gooide.

10. George Michael was “gewoon een slechte chauffeur”

wiki

In 2006 reed George Michael erg roekeloos met de wagen. De politie hield hem tegen, maar Michael was niet onder invloed. Wel troffen de agenten cannabis en anti-slaapmedicatie aan. Later dat jaar botste Michael tegen drie geparkeerde wagens. Hij vertelde de politie dat hij “een slechte chauffeur” was. Later werd hij nog buiten bewustzijn in zijn wagen gevonden en nog later reed hij met zijn auto binnen in een winkel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…