11 originele drankspelletjes die elk (kerst)feestje meteen opleuken

Je bent waarschijnlijk helemaal klaar voor Kerstmis: je hebt je lelijkste kersttrui al aan, er staan toffe (en minder toffe) feestjes gepland en lekker eten en drank staan ook al op het menu. We gaan ons even focussen op dat laatste. Gewoon wat drinken is leuk, maar je kan je feestjes nog leuker maken door kerstgerelateerde drankspelletjes te spelen. Met deze spelletjes maak je het zeker leuk! 

1. Hoeveel stuks in een boom?

Een ideaal drankspel om je avond meteen mee te beginnen. Het moment dat je gasten binnen komen en je ze hebt verwelkomt, stel je ze meteen een vraag: “Hoeveel stukken versiering heb ik in mijn boom?” Wie het verst zit van het juiste aantal moet drinken.

2. All I want for Christmas

Dit spelletje draait allemaal rond de queen van Kerstmis: Mariah Carey. Je moet All I want for Christmas zingen en dan vertellen wat je wil. Hierbij moet je ook iemand uitkiezen om je wens te vervullen. Als die persoon er niet in slaagt om je te geven wat je wil, moet hij of zij een shotje nemen. Vervult die persoon wel je wens, dan moet je zelf drinken.

Bijvoorbeeld: All I want for Christmas is dat Bert (= fictief persoon) de Plopdans doet en het post op Facebook. Als Bert het niet doet, moet hij drinken. Als Bert het wel doet, moet jij drinken.

3. Kerstmuts

Dit spelletje garandeert ook heel veel kerstpret. Of zuippret, ’t is maar hoe je het beziet … Je plaatst een kerstmuts op de hoek van je tv. Als iemand in beeld komt en de muts ‘opheeft’ dan moet iedereen een slok nemen.

4. Decoreer je vrienden

Hiervoor moet je heel veel zelfklevende strikjes kopen. Maak je geen zorgen, ze kosten echt niet veel. Iedereen krijgt 5 strikjes en een uur tijd om de strikjes te plakken op anderen zonder ze het doorhebben. Als ze het nadien pas doorhebben, is het al te laat.

Maar wanneer moet je dan zuipen? Heel simpel: als je betrapt wordt met het plakken van een strikje moet je drinken. Als je op een uur tijd niemand hebt betrapt terwijl ze je waren aan het beplakken, moet je ook drinken. Cheers!

twitter

5. Mik op de kersttrui

Hoogstwaarschijnlijk lopen er verschillende mensen rond met een kersttrui en dat maakt dit spelletje echt heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een klittenband balletje. Die moet je dan gooien naar iemand met een leuke kersttrui. Spreek af welke regels gelden bij bepaalde kleuren.

Bijvoorbeeld: iemand heeft een groene trui aan met een kerstman en rendieren op.

  • Als je de kerstman raakt, moet je niet drinken.
  • Komt je balletje op groen, dan moet je wel drinken
  • Raak je een rendier, dan drink je
  • Mis je heel de trui en gooi je er volledig naast, dan moet je uiteraard ook drinken.

Er bestaan ook kersttruien die speciaal voor dit spel dienen. Die kan je kopen op Tipsyelves.com.

6. Kerstrocken

Hier is het de bedoeling om te rocken rond een object. Iedereen moet dansen rond een kerstboom, een bierfles, een kerstbal, … Dan moet de ‘dj’ de muziek stoppen en mag niemand meer bewegen. Wie toch beweegt, lacht of gewoon dom verder danst, moet drinken. De dj wordt uiteraard afgelost en iedereen mag eens zijn rol overnemen.

7. Niet liegen

Iemand moet een verhaaltje vertellen en nadien moet de rest raden of het een leugen is of de waarheid. Wie het mis heeft, moet drinken en als je betrapt wordt op een leugen, moet je ook drinken! Let wel op, je moet per persoon die je heeft betrapt op je leugen een shotje nemen. Heftig hé!

8. Home Alone

Als je een gezellig filmpje opzet tijdens de kerstdagen kan het bijna niet anders dan Home Alone zijn. Met dit spelletje houden we het simpel en moet je drinken als:

  • Iemand klaagt over Kevin
  • Iemand Kevin beledigt
  • Iemand Kevin bedreigt
  • Kevin een streek uithaalt
  • Als je het woord ‘polka’ hoort
  • Als je het woord ‘pizza’ hoort

9. Tongtwisters

Niet meteen dubbelzinnig denken, je moet niemand binnendraaien. De bedoeling van dit spel is om met z’n alle enkele tongtwisters luidop en na elkaar te zeggen. De eerste die iets fout zegt, moet drinken.

Voorbeelden:

  • Zeven schotse scheve schaatsers schaatsen scheef
  • Kim klapt klappertandend aan de koude koekenkraam
  • Drink geen vermouth als je vermoedt dat je nog ver moet
  • Willem Wever weeft witte wollen winterwanten

10. Hond of kat in huis?

Dit spelletje is gewoon leuk, schattig en heel simpel. Zet een mini-kerstmuts op je hond of kat en telkens als die de kamer binnenloopt, moet iedereen drinken. Als je huisdier niet houdt van een kerstmuts kan je natuurlijk ook een kerstballetje of strikje hangen aan de halsband.

11. Kerst bierpong

Bierpong is en blijft een leuk spelletje, maar is niet altijd even makkelijk. Kerst bierpong is eigenlijk nog een tikkeltje moeilijker. De bedoeling is om alle lichten uit te doen, behalve de kerstverlichtingen. Het enige dat je kan zien is de kerstboomverlichting, je balletje en de bekers. Wie durft te mikken, gooien en drinken in het donker? Game on!

Merry Drinkmas!

Meer
Lees meer...