11 plaatsen in Brussel waar je heerlijk kan sporten

Geen stad die zoveel te bieden heeft als Brussel. Naast tal van terrasjes, gezellige cafeetjes en winkels heeft de stad ook een heleboel leuke parken om te sporten. Met de 20 kilometer van Brussel in het vooruitzicht, is het dringend tijd om je sportschoenen weer aan te trekken. Deze 11 plekken in Brussel zijn ideaal om wat afwisseling in het sporten te brengen:

1. Het Warandepark

Dit park is ideaal voor wie werkt in het centrum van Brussel en tijdens de middagpauze graag gaat joggen. Voor beginnende lopers doet dit park uitstekend dienst: één rondje is 1,5 kilometer en je kan variëren tot 2,3 kilometer. Ook intervaltraining kan hier prima. Het park is 400 meter op 205 meter en zo kan je bijvoorbeeld telkens versnellen in de breedte en herstellen in de lengte.

2. Het Jubelpark

Dit park is precies Central Park in Manhattan, maar dan in het mini, want het Jubelpark is slechts 30 hectare groot. Peanuts dus in vergelijking met de 341 hectare van het New Yorkse park. Elk jaar vormt het park het start- en eindpunt van de 20 kilometer van Brussel. Ook niet-lopers komen hier aan hun trekken. Er zijn talrijke voetbal-, basketbal-, petanqueterreinen en gratis te gebruiken fitnesstoestellen. Klimmers kunnen zich dan weer uitleven op de stenen muren van het hoofdgebouw.

3. Terkamerenbos

Ideaal om hier even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Vanuit het centrum van Brussel is het makkelijk te bereiken via de Louizalaan. Het bos is perfect voor wandelingen, picknicks of andere activiteiten. Je hebt paadje met zachte ondergrond waardoor joggers dit park zeer op prijs stellen, maar er zijn ook enkele steile paadjes en grashellingen. Ideaal om aan je kracht te werken. Als je het in de zomer wat te warm vindt om te lopen, dan is een bootje of een waterfiets huren een leuk alternatief.

4. Het Koning Boudewijnpark

Hier vindt elke loper zijn zin: bossen, weiden, vlak of heuvelachtig, bospaden of verharde wegen. Je kan er à l’improviste enkele rondjes lopen terwijl je van de omgeving geniet. Ideaal om eens geen rekening te houden met tijd en afstand. Het normale traject van 2 kilometer kan je nog uitbreiden door het beboste gedeelte van het Koning Boudewijnpark erbij te nemen en zo door te lopen tot in het Dieleghembos.

4. Laarbeekbos

Via het Koning Boudewijnpark kan je makkelijk het Laarbeekbos bereiken. Je krijgt hier precies de illusie dat je je in een uitgestrekt woud bevindt. In de lente is het hier dubbel zo leuk joggen als je oog hebt voor de prachtige natuur.

5. Woluwepark

Voor elke jogger is er wat wils: de meest ervaren joggers kunnen gaan voor het golvend en stijgend parcours en de beginners volgen de oude spoorweg. Veel lopers spreken hier af om een klein rondje in het park te lopen en zo door te gaan richting andere routes zoals de Groene Wandeling of het immense Zoniënwoud.

7. Zoniënwoud

Ideaal voor joggers uit de stad die op zoek zijn naar een dosis gezonde lucht. Je hebt er routes van 5, 10 of 20 kilometer die mooi aangeduid zijn met wegwijzers. Een perfecte voorbereiding op de 20 kilometer van Brussel of als je nog een stapje verder wil gaan en traint voor een marathon. Zo hoef je niet constant hetzelfde kleine rondje te lopen.

8. Het Park van Laken of Osseghempark

Langs het Atomium grenst het Park van Laken aan het Koninklijk Paleis. Dit park is een perfecte weerspiegeling van het multiculturele Brussel. Hier maak je als jogger een rondje rond de wereld, zonder deze groene parel te verlaten. Je loopt voorbij het kasteel van de Koninklijke familie, de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen.

9. Dudenpark

Dit park is vooral bekend bij voetballiefhebbers, want je vindt er nog altijd het historische stadion van de Union Saint-Gilloise, één van de mythische ploegen uit de Belgische geschiedenis. Ze werden maar liefst 11 keer Belgisch kampioen tussen 1904 en 1935. Voor goed getrainde joggers is dit park ideaal omwille van de hoge hellingsgraad. Er wordt wel eens gezegd dat een inspanning op een helling dubbel zoveel waard is als op vlak terrein. Dus als je hier 20 minuten loopt, telt dat voor 40 minuten op een vlak parcours zoals het Warandepark. Het is het proberen waard dus ;-).

10. De hele stad ontdekken dankzij Brussels Sightjogging

Niets leuker dan een stad al lopend ontdekken. Je kan zoveel meer gezellige plekjes in korte tijd zien. Dan is Brussels Sightjogging ideaal voor jou. Een begeleider neemt je mee op ontdekkingstocht door de stad.

11. De groene wandeling

Deze lus van 70 kilometer via heuvels en dalen biedt een leuk parcours voor lopers, fietsers en wandelaars. De Groene Wandeling is opgedeeld in 7 stukken, die elk verschillende facetten van het landschap van het Brussels Gewest belichten. Zo ontdek je heel wat groen in Brussel.

Voila, dat zijn alvast 11 plekjes waar je in Brussel zalig kan sporten en zo heeft iedereen zijn favoriete plekjes om te sporten. Laat het Eurostadium voor onze Rode Duivels alvast hun favoriete plek worden om de match van hun leven te spelen.

Meer
Lees meer...