Left Right
scrollTop top

12 haar- en make-up-trends die we overal zullen zien in de lente


12 haar- en make-up-trends die we overal zullen zien in de lente

Tegenwoordig zijn er heel veel trends, waardoor je niet meer weet wat doen met je haar en make-up. Maar als we de stijlen op ‘Pinterest’ moeten geloven, zijn er toch enkele trends die erboven uit steken. Hierdoor kan je al voorspellen wat trendy zal zijn in de lente. Zo ga je je haar en make-up willen vanaf maart!

1. Glanzende oogschaduw

Glitter en glans zijn duidelijk steeds populairder aan het worden. Overal zien we kleren, accessoires en make-up met glitter of een glans. Zelfs op Pinterest zijn mensen hiermee aan het experimenten en worden foto’s van glanzende oogschaduw opgeslagen.

We voelden het al aankomen en Pinterest bevestigde het gewoon even: shiny eyeshadow is helemaal in!

2. Stempel eyeliner

Dit is toch iets wat we toch niet meteen zagen aankomen: een stempel eyeliner. Heel wat mensen hebben het een beetje moeilijk met een perfecte vleugel te trekken aan het einde van een ooglijntje. Maar dankzij zo’n stempel ga je dus niet meer knoeien.

Daarnaast kiezen mensen ook voor aparte stempels zoals sterretjes- en hartjesvormen. Moet je maar durven hé!

3. Donkere oogmake-up

Daarnaast zou ook zwarte oogmake-up een comeback maken tijdens de lente. Een opvallende eyeliner met een oogpotlood zou heel trendy zijn.

4. Steentjes

We hebben al vermeld dat glitter helemaal in zal zijn deze lente. Daarom kiezen echt glitterlovers voor glanzende steentjes aan de oogleden. Je moet wel echt durven, maar de trend is best cool!

5. Smudgy lippen

Als het zonnetje weer schijnt, kan je gerust je lippen eens doen opvallen. Opvallende kleuren lippenstift, zoals rood, roze of zelfs paars, zijn al eventjes in, maar dat is niet de nieuwe trend. Blijkbaar zijn besmeerde lippen nu populair aan het worden.

Vergeet voortaan dus je liplijn, want je mag een beetje buiten de lippen gaan en je lippenstift slordiger aanbrengen.

We moeten wel toegeven dat we aan deze trend nog gewend moeten raken …

6. Gouden lippen

Als je een stapje verder wil gaan dan roze of paarse lippen, kan je ook kiezen voor een goudkleurige lippenstift. Tja … Waarom ook niet hé?

7. Gezichtsspray gebruiken

Mensen voegen nog een item toe aan hun dagelijkse gezichtsverzorging, namelijk gezichtsspray. Door zo’n spray te gebruiken, zal je gezicht er een hele dag lekker fris uitzien. Zeker gebruiken dus voor een stralend lentehuidje!

8. Cateye-nagels

Nee, je moet geen printje van kattenogen op je nagels laten zetten. Het is vooral de manier waarop nagellak wordt aangebracht, die erg populair is aan het worden.

In het midden zie je een felle glanzende kleur terwijl het aan de buitenkant een beetje donkerder is.

We blijven het herhalen: shiny is duidelijk in!

9. Haar naar één kant

Een middenstreep is nog steeds populair, maar je haren langs één kant dragen wordt deze lente erg hot.

Een kleine verandering die heel wat aan je uiterlijk verandert. Waarom ook niet hé!

9. Haarband in je haar

Als je dacht dat je een haarband enkel in het lager onderwijs kon dragen, dan heb je het mis. Blijkbaar komt de haarband helemaal terug van weggeweest. Tijd om die oude haarbanden terug boven te halen want met de lente gaan ze weer hot zijn hoor!

10. Haar blond kleuren

Heb je geen idee wat doen met je haar deze lente? Dan moet je gewoon voor blond gaan. Blondjes hebben toch meer plezier, dus ga er gewoon voor! Op 20 maart ga je gewoon helemaal wild met mooie blonde lokken.

11. Korte froe knipper

Ben je fan van bangs? Maak ze dan deze lente extra kort, want een korte froe komt blijkbaar terug!

12. Haar naar achter dragen

Blijkbaar is het ook geen slecht idee om af en toe al je haren naar achter te dragen. Op de catwalk tijdens de fashionweek hebben wij dit kapsel ook regelmatig zien voorbij komen.

Een beetje gel in je haar zou ook niet meer not done zijn vanaf maart.

Wij zijn helemaal klaar voor de lente!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810