Wat zou de wereld toch zijn zonder een goede slager? Inderdaad, vleesloos en ongelukkig. Jammer genoeg is het beroep met uitsterven bedreigd. Waarom? Geen idee. Maar wat we wel zeker weten, is dat mensen die ooit bij een slager hebben gewerkt deze 13 dingen sowieso zullen herkennen:
1. Werken bij een slager is leuk, maar soms ook zwaar
Een hele dag rechtstaan en grote stukken vlees van en naar de snijmachine sleuren zijn best vermoeiend.2. Voor kleine mensen is het vlees vooraan in de toog de ergste vijand
Je moet dan plat op je buik op de toog gaan liggen om aan die parmaham te kunnen.3. Bij de slager heb je geleerd hoe je met grote messen moet werken …
Jij bent thuis dan ook degene die altijd de kip moet ontbenen of het vet van de koteletten moet snijden.4. … maar ook dat veiligheidsschoenen tenen kunnen redden
Hoe lelijk die schoenen ook zijn, je bent heel blij dat je ze aanhebt wanneer je zo’n groot mes laat vallen.5. Je kan geen twee keer dezelfde schort dragen
Want na een dagje werken hangt die vol met kip curry en paté.6. Je voelt je een echte pro als je exact 100 gram op de weegschaal ziet staan
En ja, daar hoort dan vaak een opmerking van de klant bij: “Dat kunt gij sowieso geen tweede keer.” #challengeaccepted7. Maar o wee als een klant “nee” antwoordt op de vraag of het “ietske meer mag zijn”
Daar sta je dan die 10 gram te veel aan preparé uit het potje te scheppen.8. Jij weet hoeveel een pond en een ons wegen …
Het oudere cliënteel durft die gewichtsmaten wel eens te gebruiken.9. … en dat frut hetzelfde is als kipkap
Ah ja!10. Je weet perfect welke klant een papiertje wil tussen elk schelletje vlees …
Yep, jij kent je vaste klanten!11. … en wie graag zijn ontbijtspek op stand nummer 4 van de snijmachine heeft
Wees maar zeker dat die klant het merkt als je het op stand 5 hebt gesneden.