15 vegetarische barbecue-ideetjes om deze zomer uit te proberen

Een barbecue niet geschikt voor vegetariërs? Think again! Er zijn zoveel lekkere, simpele gerechtjes voor op de barbecue waarmee je vleeseters ongetwijfeld STIKJALOERS maakt. Kijk maar eens naar deze 15:

1. Ideaal als hapje: gegrilde watermeloen met feta, olijven, munt en pistachenootjes

Het perfecte gerechtje om je aperitief extra fancy te maken!

2. Gebarbecuede asperges zijn natuurlijk ook altijd lekker …

Zo simpel!

3. … net als deze gemarineerde aubergineblokjes met – voor de liefhebbers – koriander

En ’t is heel makkelijk te maken: marineer aubergine voor een halfuurtje in tahini, kokosmelk, sojasaus, sesamolie en kruiden naar keuze. Leg op de barbecue en klaar!

4. Het hoeft zeker niet moeilijk te zijn: gegrilde aubergine met look is soms alles wat je nodig hebt

Snij een aubergine in dunne plakjes en besprenkel ze met een mengsel van olijfolie, look en verse kruiden. Te lekker voor woorden!

5. En dit mag natuurlijk niet ontbreken: een lekkere, romige maiskolf op de barbecue

En natuurlijk zijn andere groenten als paprika ook een winner!

6. Maar je kan ook voor deze gepofte aardappel met maissalade gaan

Check hier zeker het recept!

7. Probeer zeker ook deze portobelloburger eens …

Makkelijker kan bijna niet: je vervangt simpelweg de burger door een lekkere portobello-champignon. Ideaal!

8. … en deze Romeinse salade met tomaten, basilicum en balsamicoazijn

Pluspuntje: er zitten weinig calorieën in, waardoor je gerust meer dessert kan nemen ;-). Hier vind je het recept!

9. Ook gebarbecuede tempehwraps zijn lekker én origineel

Voor als je eens alles uit de kast wil halen. Klik hier voor het recept!

10. En deze satés met krielaardappeltjes, rode paprika en citroendressing zijn simpel en overheerlijk

Patatje – paprika – patatje – paprika …

11. Als je fan bent van satés, dan zullen deze courgette-fetaspiesjes zeker in de smaak vallen

Voor het recept moet je je beste Duits bovenhalen, maar dat is het helemaal waard!

12. Oh, en probeer zeker ook deze satés met haloumi, champignons, tomaatjes en paprika eens

Je kan er alle kanten mee uit. Hier vind je het recept!

13. Hmmm, champignons … Deze zijn gevuld met lookboter en té lekker om af te blijven

Ideaal als aperitiefhapje of bijgerecht.

14. Als je er maar geen genoeg van kan krijgen, dan is het ook heerlijk om ze te vullen met brie

En paprika’s met eitjes in, jummie!

15. En last but not least zijn deze champignon-minipizza’s ook een topidee

Mozzarella, kerstomaatjes, balsamicoazijn, look en rozemarijn … Het water loopt ons al in de mond!
Meer
Lees meer...