17 superfoute liedjesteksten die je als kind keihard meebrulde

De liedjesteksten van pakweg K3 en Samson en Gert, die heb je als kind waarschijnlijk zo vaak meegezongen dat je ze nu nog steeds van buiten kent. En laat dat tegenwoordig toch wel een beetje gênant zijn. Want teksten die vroeger heel onschuldig klonken, zijn dat nu TOTAAL niet meer. Kijk maar eens naar deze 17 teksten:

1. Ochtendgymnastiek – Samson en Gert

Foutste zin: Er zijn geen betere manieren om je spieren te plezieren.

Oké, oké, Samson en Gert zongen over sporten in de ochtend. Maar met zinnen als ‘1, 2, 3, 4, hup naar achter hup naar voor, 1, 2, 3, 4, even rust en dan weer door’ en ‘mijn staartje gaat weer soepel heen en weer’ zou je toch al snel iets anders kunnen denken.

2. Samen Op De Moto – Samson en Gert

Foutste zin: Gertje die heeft goed geduwd al ging het niet zo vlug.

Een onschuldig liedje over een geleende moto in de prak rijden en hem dan de volgende dag inclusief platte band terugbrengen, zou je denken. Maar nee, ook hier zitten er toch een paar zinnen in die onze wenkbrauwen tegenwoordig stevig doen fronsen. Want euh, Samson en Gert, waarom moeten we omhoog en omlaag gaan met de moto? En wat heeft Gertje precies geduwd? Onschuldig? Of een van de vele rare dingen die gebeuren in Samson en Gert?

3. Repeteren – Samson en Gert

Foutste zin: Niet te vlug, niet te traag, naar omhoog en naar omlaag.

Voor dit nummer gingen onze favoriete werkloze en zijn pratende viervoeter de virtuoze toer op. Gertje kocht voor de verjaardag van zijn hond (!!!) een piano en Samson liet zijn pootjes over de toetsen glijden. Maar om dat onder de knie te krijgen was het blijkbaar toch nodig om deze suggestieve tips te geven.

4. De Trampoline – Samson en Gert

Foutste zin: Omhoog en omlaag, omhoog en omlaag, omhoog en omlaag, oh ik doe het zo graag.

Toegegeven, op een trampoline spring je inderdaad omhoog en omlaag. En de liefhebbers zullen dat zeker ook wel graag doen. Maar haal deze zin uit de context en het zou evengoed uit de slaapkamer van Gertje en Marlèneke kunnen komen (of die van die prullenvent van een Jean-Louis Michel natuurlijk).

5. Heyah Mama – K3

Foutste zin: Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden, jij mag me verslinden. Doe het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes.

Heyah Mama is een van de eerste nummers van K3 en de meidengroep had toen nog een heel ander doelpubliek voor ogen. Hun teksten waren – niet eens zo lichtelijk – seksueel getint, dus wanneer ze later een publiek van kleine meisjes kregen, zullen ze zich bij Studio 100 dit nummer zeker beklaagd hebben.

6. Oya Lele – K3

Foutste zin: Oye oya lele, ik geef je een stiekeme zoen, oye oya lele, en niemand die merkt wat we doen.

Studio 100 dacht het probleem van de foute teksten op te lossen door vieze woorden simpelweg te vervangen door zelfverzonnen termen. Slim gedacht inderdaad, ware het niet dat ze het nodig vonden om nadien nog eens te vermelden dat ze ‘het’ graag nog een keer willen doen. Ahja, dan val je toch wel door de mand. Better luck next time! Al inspireerde het Lady Linn wel tot een cover.

7. Yeke Yeke – K3

Foutste zin: Als je me nu geen zoen geeft, dat is pas een zonde. Dit wordt vast een happy end en onze nieuwe start.

Films hebben al eens een happy end, dus oké, K3, je mag erover zingen. Maar als je die term gebruikt in combinatie met zoentjes vragen, dan is de vergelijking met de happy end die je al eens krijgt in een Thais massagesalon natuurlijk snel gemaakt.

8. Op Elkaar – K3

Foutste zin: Met huid en haar, wij zijn op elkaar.

Ah, een liefdesliedje. Schattig en romantisch, je liefde betuigen voor iemand waar je smoorverliefd op bent. Maar nee hoor, ook hier moest er toch weer een dubbelzinnige boodschap aan worden toegevoegd. Want K3 was niet zomaar ‘op’ de niet nader benoemde adonis, nee, ze waren met huid en haar op hem. Interpreteer zoals je wil, maar wij denken er toch het onze van.

9. Kusjesdag – K3

Foutste zin: Alles kan en alles mag, want het is kusjesdag.

Kusjesdag zou een mooi concept zijn natuurlijk. Maar als je er een dag van maakt waarop ALLES kan en ALLES mag. Ja, dan blijft er niet veel meer over van de onschuldige feestdag.

10. Dokter Dokter – K3

Foutste zin: Ik krijg het koud als je zacht in m’n oor bijt.

Oké K3, nu mogen jullie toch eens uitleggen waarom een dokter in je oor moet bijten. Is dat een nieuwe remedie tegen oorpijn? Is het een alternatieve therapie tegen oorsuizen? Of gaat dit nummer helemaal niet over een echte dokter in functie, maar toch over doktertje spelen?

11. Leonardo DiCaprio – K3

Foutste zin: Een kusje op je zachte mond en wie weet wat er daarvan komt.

Gohja, wat zou er daar toch van kunnen komen? Aangezien de rest van het nummer voor de helft uit ‘oh ja’ bestaat, denken we dat we al weten wat ervan komt. ‘Pak me vast, ik wil met je dansen net als op die grote boot’. Die stomende seksscène van Titanic, daar moeten we natuurlijk ook geen tekeningetje meer bij maken.

12. Liefdeskapitein – K3

Foutste zin: En dan draag ik een matrozenmuts en niet veel meer dan dat. Oehlala.

Met een titel als Liefdeskapitein weet je natuurlijk wat je te wachten staat. En ja hoor, Studio 100 had voor dit nummer de subtiliteit zelfs samen met de kleren van de meisjes overboord gegooid en de meidengroep zong openlijk over hoe ze hun varende geliefde wilden verleiden. En duizenden jonge meisjes zongen vrolijk met hen mee.

13. Swingen – M-Kids

Foutste zin: Alle jongens gaan ervoor, alle stoppen slagen door, alle meisjes in de mood, da’s kei-, keigoed.

Alsof de grammaticale fout (slagen ipv slaan) nog niet genoeg was, is de hele zin gewoon oh zo fout. Want hoewel je op het eerste gezicht misschien zou denken dat de M-Kids in dit nummer zingen over swingen als een dansstijl, bestaat er na deze zin geen twijfel meer. Het gaat wel degelijk over de volwassen versie van swingen. Het soort swingen dat voornamelijk plaatsvindt in parenclubs. Bedankt voor de duidelijkheid, meisjes!

14. Poppa Joe – M-Kids

Foutste zin: Poppa Joe maakt recht wat krom is.

Poppa Joe is een grote en sterke man, die blijkbaar van vele markten thuis is. Zo kan hij naar verluidt recht maken wat krom is. Het ligt misschien aan onze dirty minds, maar in de buurt van de jonge M-Kids houdt hij dat ene ding toch maar beter krom.

15. Doe De Kangoeroe – Buzz Klub

Foutste zin: Je moet trekken, je moet tollen, overstag gaan, rollebollen.

We moeten wat? Trekken en rollebollen, je leest het goed. Dat Doe De Kangoeroe een lesje biologie bevat is geen verrassing, maar DIE les hadden we hier nu niet verwacht. En al zeker niet van de wel héél jonge meisjes van de Buzz Klub.

16. Hé Doe Maar Mee – Tonya (30:10 in video)

Foutste zin: Hé doe maar mee, ben je recht of ben je schuin.

Tonya zong in haar Eurosong For Kids-nummer dat iedereen mocht meedoen met een niet nader benoemde actie. Blijkbaar was het daarvoor wel nodig om extra te benadrukken dat je ook mocht meedoen als je schuin was. Hoera voor inclusie!

17. Ik Doe Wat Ik Wil – Lizz@xy (19:55 in video)

Foutste zin: Want als ik iets wil dan ga ik ervoor.

Deze zin lijkt misschien onschuldig. Maar in combinatie met de suggestieve heupbeweging die de meisjes in hun live performance doen, is dat toch even anders. We begrijpen dat je assertief moet zijn in het leven, maar je moet het nu ook niet uitdagen, hé meisjes. Hier lees je hoe het nu gaat met de kinderen uit Junior Eurosong!

Confronterend nietwaar? Maar hey, nu zijn we ouder en kunnen we met een gerust hart “foute” teksten meezingen!

Meer
Lees meer...