19 geniale hacks die het leven van een wijndrinker een stuk makkelijker zullen maken

Niets zo zalig als op het gemak een heerlijk glaasje wijn drinken. Maar wist je dat je daar nóg meer van kunt genieten als je een aantal geniale ‘wine hacks’ toepast? Check deze 19 maar eens:

1. Eerst en vooral: de juiste keuze maken bij je gerechten is echt niet zo moeilijk, je moet alleen dit schema volgen

2. En als je verschillende wijnen na elkaar wil drinken, is dit the way to go

3. Geen kurkentrekker bij de hand? Niet erg, je hebt eigenlijk alleen een schoen nodig … en wat spieren 😉

4. Maar het kan ook met een simpele vijs en een tang …

5. … of zelfs met een gewone sleutel

6. Als je de kurk er per ongeluk toch induwt, dan is een touwtje het enige wat je nodig hebt

7. Al is het ook een goed idee om je wijn daarna door een koffiefilter te gieten, want die houdt de restjes kurk tegen

8. Die koffiefilter kan je trouwens ook gebruiken om je glazen perfect op te poetsen (zonder strepen!)

9. En dit is sowieso de simpelste maar slimste hack om je wijnglas bij de hand te houden 😉

10. Nog zo’n slimme hack: je kan een goedkope wijn extra smaak geven door hem 30 seconden te ‘decanteren’ in een blender

11. Of voeg gewoon wat ananas toe aan een goedkope witte wijn voor een extra dure en zoetere smaak

12. Staat je wijn niet koud en heb je gasten? Gewoon 5 minuutjes in een bad van ijs en water leggen … met een beetje zout erbij

13. Of wikkel je fles in een linnen handdoek en zet ze 15 minuutjes in de diepvries voor een ijskoud resultaat

14. Ook een goeie hack: druiven invriezen en als ijsblokjes gebruiken, want dan blijft de smaak van je wijn beter behouden

15. Al kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken, afhankelijk van de wijn die je serveert

16. En als je dan toch je rode wijn morst, dan is de beste oplossing … witte wijn!

17. Al kan het ook met melk, zout, scheerschuim of kattenbakvulling opgelost worden

18. Nog wat wijn over? Vries die dan in als ijsblokjes, zodat je ze later in een recept kunt gebruiken (en je geen volledig nieuwe fles moet openen)

19. Of kook je restje wijn en gebruik het als een siroop op je ijsjes … Succes gegarandeerd!

Bon, ’t is tijd om een flesje te ontkurken, zeker? 🙂

Meer
door Redactie
Lees meer...