20-jarige Disney Channel-acteur Cameron Boyce overleden: ‘Jessie’, ‘Descendants’ en ‘Mirrors’

Cameron Boyce overleden
epa

De 20-jarige Amerikaanse acteur Cameron Boyce is overleden. Hij was vooral bekend van de Disney Channel. Boyce was vooral bekend van de films Descendants, Grown Ups, Eagle Eye en Mirrors.

Cameron Boyce leed aan een medische aandoening waarvoor hij behandeld werd, maar die hem toch fataal werd. Boyce stierf in zijn slaap. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC. Het is niet bekend waaraan hij precies leed.

Disneychannel als carrièremaker

Boyce was voor het eerst te zien in de film Mirrors toen hij amper negen jaar oud was. Twee jaar later acteerde hij in de blockbuster Grown Ups met Adam Sandler. 

Boyce staat bij het grote publiek bekend als Luke Ross uit de serie Jessie op de Disney Channel. De rol werd speciaal voor hem geschreven, omdat de producers van de serie zo onder de indruk waren tijdens zijn audities. Onlangs schitterde Boyce nog in de filmreeks Descendants.

Liefdadigheid

Naar goede Amerikaanse traditie deed Boyce ook aan liefdadigheidswerk. Hij zamelde ooit 30.000 dollar, zo’n 26.700 euro, in voor de Thirst Project, een vzw die bronnen voor drinkbaar water boort in Swaziland. Begin dit jaar werd hij nog uitgenodigd op de Biden Courage Awards van voormalig Amerikaans vice-president Joe Biden. 

epa

Gesponsorde artikelen