Al 24 van 170 bewoners woonzorgcentrum in Mol overleden aan Covid-19 na bezoek Sint, nabestaanden dienen klacht in

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn ondertussen al 24 van de 170 bewoners overleden aan de gevolgen van Covid-19. In totaal zijn 80 bewoners, 38 mensen in assistentiewoningen en 40 personeelsleden besmet geraakt met het virus. Dat gebeurde waarschijnlijk tijdens en na een bezoekje van een hulpsint eerder deze maand.

Even terug naar 4 december: de bewoners van woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol krijgen bezoek van een hulpsint. Enkele dagen na dat bezoek blijkt de man besmet te zijn met het coronavirus. Het aantal besmette personen loopt snel op, doordat de mondmaskerplicht niet werd nageleefd.

Volgens cijfers van de directie van het woonzorgcentrum zijn 80 bewoners, 38 mensen in assistentiewoningen en 40 personeelsleden besmet geraakt met het virus. Ondertussen overleden ook al 24 van de in totaal 170 bewoners van het woonzorgcentrum.

Klacht indienen

Eén van de nabestaanden van die overleden bewoners heeft nu klacht ingediend. Lily Lenaerts verloor eerder deze maand haar zus Angèle aan Covid-19. De vrouw deed haar verhaal bij HLN. “Ik heb nog altijd geen kaartje gehad waarop ‘gecondoleerd’ staat en ik kom daar al vier jaar.”

Lenaerts gaat een klacht indienen bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Sinterklaas mag niet naar de scholen of ergens anders, maar hij mag daar wel rondlopen”, klinkt het. De familie van Angèle neemt het de hulpsint niet kwalijk. Volgens hen is het woonzorgcentrum de grote schuldige.

Ontevreden over zorg

Het incident met de hulpsint en het overlijden van Angèle waren voor Lily de druppel. Angèle was namelijk al langer ontevreden over de zorg die ze in het woonzorgcentrum kreeg. Haar familie had zelfs al een overplaatsing aangevraagd.

Die kritiek werd niet al te positief onthaald, en dat moeten de bewoners van het woonzorgcentrum bekopen. “In het belang van de mensen die er nog wonen, moet er iets veranderen in de woonzorgcentra. De mensen moeten zelf een zeg krijgen in plaats van genegeerd te worden”, klinkt het bij de familie van Angèle.

Meer
Lees meer...