Sint besmet zeker 59 bewoners woonzorgcentrum Mol met coronavirus

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn al zeker 59 bewoners besmet het coronavirus na een bezoekje van een hulp-Sint. De man bleek enkele dagen na z’n bezoek besmet met het virus, en was bovendien een superverspreider.

Om de bewoners te entertainen had woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol vorige week een hulp-Sint uitgenodigd. Op het moment van z’n bezoek voelde de man zich niet ziek, maar een paar dagen later bleek ie besmet met het coronavirus.

Afstand en mondmaskers?

Volgens de informatie die de gemeente Mol had gekregen, bezocht de man enkel de gemeenschappelijke ruimtes. Daarbij zou hij genoeg afstand hebben gehouden, en zowel hij als de bewoners droegen de hele tijd een mondmasker. De gemeente noemde het voorval “een inschattingsfout”.

Maar achteraf gezien, blijkt die informatie niet te kloppen. Er doken namelijk foto’s op van het bezoek. Daarop was de hulp-Sint in de kamers van bewoners te zien. Bovendien droegen niet alle bewoners een mondmasker.

“Onverantwoorde organisatie”

Later vandaag loste de gemeente een tweede persbericht, met de mededeling dat de directie van het woonzorgcentrum verkeerde informatie heeft gegeven. “Dat betreuren wij ten zeerste”, klonk het. Ondertussen is ook bekend dat het woonzorgcentrum geen toestemming had gevraagd voor het bezoek.

“Na het bekijken van meerdere foto’s moeten wij vaststellen dat dit veel verder gaat dan een inschattingsfout. Er is eerder sprake van een totaal onverantwoorde organisatie. Het gemeentebestuur zou deze actie nooit goedgekeurd hebben als we op voorhand waren geïnformeerd.”

Al zeker 59 besmettingen

Alle 169 bewoners van het woonzorgcentrum zijn getest op een besmetting met het coronavirus. Momenteel zijn al 59 van die testen positief teruggekeerd. Nog niet alle resultaten zijn binnen. Het kan dus zijn dat dat aantal nog stijgt.

Meer
Lees meer...