Left Right
scrollTop top

’24 UUR LIVE’: Marathonconcert vanuit het Sportpaleis


24 UUR LIVE
© 24 UUR LIVE

Op 12 maart is het precies een jaar geleden dat de concertzalen in ons land hun deuren moesten sluiten. Om dat te “vieren” zal er voor 24 uur opnieuw muziek te horen zijn vanuit het Sportpaleis in Antwerpen. Verschillende artiesten zullen daar optreden en dat concert is live mee te volgen vanuit je eigen huiskamer.

We moeten het allemaal al een hele tijd zonder liveconcerten doen. Maar daar willen Les Flamands, Live Nation en Sportpaleis Group iets aan doen. In samenwerking met DPG Media komen ze op 12 maart 2021 met ’24 UUR LIVE’, een liveconcert van 24 uur vanuit het Sportpaleis.

’24 UUR LIVE’

24 UUR LIVE
24 UUR LIVE

Precies een jaar na de sluiting van de concertzalen in ons land opent het Sportpaleis opnieuw voor één dag z’n deuren. Publiek zal er nog altijd niet toegelaten zijn, maar het podium zal wel gebruikt worden door artiesten die 24 uur lang het beste van zichzelf komen geven.

Het initiatief komt van Miguel Wiels. “Na een jaar zijn de kriebels niet meer te houden. Iedereen uit de sector wil muziek maken, welnu, we gaan dat met mijn band doen.” Minister-president Jan Jambon staat ook achter het project : “We hebben het meest desastreuze jaar in de geschiedenis van onze cultuur- en evenementensector achter de rug. Ik zet heel graag mee mijn schouders onder ’24 UUR LIVE’. Want dat is wat we moeten doen: de muziek laten doorgaan, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Ik hoop dat we snel weer ons normaal leven zullen kunnen oppikken.”

Meer dan 100 artiesten

In totaal hebben meer dan 100 artiesten toegezegd om op 12 maart naar het Sportpaleis af te zakken voor een coronaproof optreden. “Het is hartverwarmend hoeveel artiesten belangeloos hebben toegezegd om met ons mee te spelen”, klinkt het bij Miguel Wiels. “We hebben een setlist van meer dan 400 nummers klaar staan. Het wordt een lange marathon en we zullen er na 24 uur wellicht nog niet genoeg van hebben. Integendeel: het is een voorschot op het moment dat we ook voor een live publiek zullen kunnen staan. Dat moment komt dichterbij, daar hebben we alle vertrouwen in. Deze stunt is daar een goede generale repetitie voor.”

De “meer dan 100 artiesten” zullen een verzameling van eigen werk en covers brengen. De namen van de artiesten zullen de komende weken bekendgemaakt worden. Het volledige concert, van 24 uur lang, is live te volgen via HLN.be en in de HLN-app. De aftrap wordt gegeven op vrijdag 12 maart om 18 uur en het concert zal dus duren tot zaterdag 13 maart om 18 uur. Tijdens de livestream zal er ook plaats zijn voor interactieve momenten, korte interviews en een blik achter de schermen.

Je kan ’24 UUR LIVE’ op 12 maart 2021 24 uur lang gratis volgen via HLN.be en in de HLN-app (Android/iOS).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240