Left Right
scrollTop top

Alle officiële corona-updates op een rijtje: welke concerten en evenementen gaan (niet) door?


© Belga

Er heerst momenteel grote onzekerheid rond welke evenementen doorgaan en welke niet. Aangezien er nog overleg gaande is met de provinciegouverneurs en burgermeesters is het ook voor de organisatoren momenteel nog afwachten en handelen in onzekerheid. We verzamelen de officiële mededelingen – en enkel die – van organisatoren hier in een stuk dat we regelmatig zullen updaten.

Oh Wonder in AB gaat niet door, aantal andere concerten uitgesteld

Het is zaak nu om de officiële websites en de mededelingen via sociale media op de voet te volgen. Zo weten we nu al dat het concert van Oh Wonder in een uitverkochte AB vanavond NIET zal doorgaan. Er wordt samen met de artiest naar een nieuwe datum gezocht.

Ook het concert van Merkules vanavond gaat niet door, maar dat was al langer bekend en is geen rechtstreeks gevolg van het coronavirus.

Het Rewind-concert van Soulsister op donderdag wordt verplaatst. Er wordt nu met de organisator gezocht naar een nieuwe datum. Het concert dat Clouseau zondag zou geven in AB wordt verplaatst naar zondag 13 september. Voor het concert van Tove Lo dat oorspronkelijk gepland stond op 16 maart wordt nog naar een nieuwe datum gezocht.

Op 23 maart zou Bombay Bicycle Club in de AB aantreden, maar die band heeft nu zelf hun tournee gecanceld. Er zo veel restricties intussen in steden waar de band zou spelen dat een tournee onhaalbaar bleek. De band schrijft op Facebook dat ze momenteel zoeken naar vervangdata voor het najaar.

Ook The Jesus And Mary Chain zal niet spelen op 30 maart. Ook voor dit concert wordt naar een nieuwe datum gezocht.

Nog een hoop afgelaste concerten, maar Rampage en MNM hebben al een nieuwe datum

Dat heeft Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal, vanochtend op Studio Brussel. De Mamma Mia!voorstellingen in de Stadsschouwburg gaan wél nog door het aantal toeschouwers daar wordt beperkt tot 930.

De organisatoren van Rampage zijn intussen alweer aan de afbraak van hun evenement begonnen en hebben het evenement verplaatst naar 18 en 19 september.

Ook MNM heeft een nieuwe datum gevonden voor MNM Back To The 90s en Nillies. Wie dat wil kan komen meefeesten op 4 april. Bij nieuwe of hernieuwde maatregelen wordt de situatie herbekeken.

De concerten die op dit moment niet doorgaan of waarvoor nog naar een andere datum wordt gezocht: Avril Lavigne (18 maart, Vorst Nationaal – geannuleerd), The Script (19 maart, Vorst Nationaal – geannuleerd), Andrea Bocelli (de zanger stelde zelf het concert eerder al uit naar 9 juni), Ludovico Einaudi (24 maart, Capitole Gent – uitgesteld), Santana (24 maart, Sportpaleis – uitgesteld), Pentatonix (24 maart, Vorst Nationaal – uitgesteld), Elbow (25 maart, Vorst Nationaal – geannuleerd).

Corteo van Cirque du Soleil, dat de hele maand maart de Lotto Arena had ingepalmd, biedt plaats aan 1.200 mensen en gaat dus ook niet door. Er wordt nog naar nieuwe data gezocht.

Ook in De Roma geen evenementen met 1000+ toeschouwers, concert Vive La Fête verplaatst

De Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx heeft tot 31 maart een principieel verbod uitgevaardigd voor alle activiteiten en evenementen in een gesloten omgeving voor meer dan 1.000 personen.

Al de films, foyerconcerten en concerten voor minder dan 1.000 personen gaan gewoon door zoals gepland. Voor alle concerten en evenementen voor meer dan 1.000 personen gaat de zaal in samenspraak met de artiest op zoek naar een oplossing. Het uitverkochte concert van Vive La Fête dat gepland stond voor nu vrijdag 13 maart wordt uitgesteld naar vrijdag 26 juni. Tickets voor dit concert blijven gewoon geldig en worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum.

Tickets voor concerten die worden verplaatst of worden gespreid blijven gewoon geldig. Tickets voor concerten die eventueel zouden worden geannuleerd worden terugbetaald. Hou ook hier de website van de zaal in de gaten.

TRIX verplaatst concert Russian Circles op vraag van de band

In TRIX worden momenteel nog geen verstrekkende maatregelen genomen omdat ze het advies van de provincie Antwerpen afwachten. Wél wordt het concert van Russian Circles en Torche dat gepland stond voor 12 maart verplaatst naar een nader te bepalen datum in het najaar. Dat op initiatief van de band zelf die hun Europese tournee hebben uitgesteld.

Aangekochte tickets blijven geldig voor de latere datum. Wie dan niet kan, kan om een terugbetaling vragen.

Voor de concerten van Rex Orange County (22 maart), Millionaire (29 maart) en Sisters Of Mercy (31 maart) wordt momenteel bekeken met de entourage van de band of en op welke manier de concerten nog zullen kunnen doorgaan. We houden je op de hoogte.

Studio 100 schrapt alle shows in maart

Studio 100 heeft via persagentschap Belga laten weten dat ze alle shows die nog in maart gepland staan schrappen. Het gaat om voorstellingen van de musical Daens en 40-45. Ook de K3-show die gepland stond in het Capitole in Gent wordt geschrapt. Bij Studio 100 hopen ze dat ze alles op korte termijn weer zullen kunnen inplannen.

Xander De Rycke speelt wél

Een beetje goed nieuws mag ook wel eens: komiek Xander De Rycke zal zijn geplande shows wél spelen. De shows op 11 en 12 maart in het Capitole in Gent gaan door, maar wordt beperkt door de balkons leeg te houden. Mensen met een ticket voor een balkonplaats kunnen naar een nieuwe voorstelling op donderdag 23 april. Zij zullen een nieuw ticket ontvangen.

In Antwerpen in de Koningin Elisabethzaal is het nog iets complexer. Daar zal De Rycke twéé shows op één dag spelen, één om 19u en één om 22u. De eerste 950 ticketkopers worden verplaatst naar de eerste show. De details kan je hier nalezen.

Niet meer dan 950 mensen in Kunstencentrum Vooruit in Gent

In de Vooruit in Gent gaan de evenementen wel door, maar de capaciteit wordt er beperkt tot 950 mensen. Zo is de zaal perfect in regel met de richtlijn die de federale regering heeft uitgevaardigd rond indoor evenementen met meer dan duizend mensen. Concreet worden de balkons er afgesloten.

Kompass Klub meet je koorts

In de nachtclub Kompass, ook in Gent, pakken ze het anders aan. Iedere feestvierders koorts zal vanaf dit weekend gemeten worden. Wie koorts heeft, mag niet binnen, maar krijgt wel een ticket voor een andere avond. Er zullen ook extra handgels voorzien worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472