Er zijn dit jaar 265 nieuwe miljardairs: dit zijn de opvallendste namen

De nieuwe miljardairslijst van Forbes bevat dit jaar maar liefst 265 nieuwe miljardairs. Dat is een grote vooruitgang aangezien er vorig jaar maar 150 nieuwe namen op de lijst stonden. Onder deze nieuwkomers bevinden zich ook heel wat bekende en opvallende miljardairs.

Ieder jaar komt de gerenommeerde zakenwebsite Forbes met een lijst met alle miljardairs. Die bevatte dit jaar meer namen dan ooit, want maar liefst 2.781 mensen mogen zich miljardair noemen. Onder hen dus ook 265 nieuwkomers uit heel wat verschillende bedrijfstakken.

  • Deze nieuwkomers zijn samen goed voor 510 miljard dollar (470 miljard euro).
  • De Italiaan Andrea Pignataro is de rijkste nieuwkomer op de pas gepubliceerde lijst. Hij staat op de 65ste plaats met een waarde van 27,5 miljard dollar (25 miljard euro). De 53-jarige Pignataro is oprichter en CEO van het Londense financiële data- en technologiebedrijf ION Group. Daarnaast deed hij ook nog heel wat andere investeringen.
  • Meer dan de helft van de nieuwkomers zijn zogenaamde self-mademiljardairs. De anderen erfden hun fortuin.
  • De productiesector leverde dit jaar de meeste nieuwe miljardairs, namelijk 46. Daarna volgt de technologiesector (38 nieuwkomers) en financiën, crypto en investering (37 nieuwkomers).

32 verschillende landen

De 265 nieuwe namen op de Forbes-lijst komen uit 32 verschillende landen.

  • De Verenigde Staten leiden de dans met 67 nieuwe miljardairs. De rijkste Amerikaanse nieuwkomer onder hen is Todd Graves, de 52-jarige oprichter van fastfoodketen Raising Cane’s Chicken Fingers. Graves bedacht het businessplan voor de keten tijdens zijn studies aan de prestigieuze Louisiana State University, maar kreeg daarvoor een buis. Ondertussen heeft Raising Cane’s zo’n 700 restaurants en is het een van de snelste groeiende ketens. Todd Graves is momenteel 9,1 miljard dollar (8,4 miljard euro) waard.
  • NBA-legende en zakenman Earvin ‘Magic’ Johnson is ongetwijfeld de bekendste Amerikaanse nieuwkomer. Hij is ook een van de weinige (ex-)sporters op de lijst.
  • China heeft dan 31 nieuwe miljardairs. Maggie Gu, Molly Miao en Ren Xiaoqing van fast-fashiongigant Shein zijn de rijkste nieuwkomers met een geschatte waarde van 4,2 miljard dollar (3,9 miljard euro).
  • India volgt op de derde plaats met 25 nieuwe miljardairs. De rijkste daarvan is Renuka Jagtiani (4,8 miljard dollar), die e-commercebedrijf Landmark Group erfde van haar overleden echtgenoot Micky Jagtiani.

46 nieuwe vrouwen

Onder de 265 nieuwe miljardairs bevinden zich ook 46 vrouwen.

  • De rijkste daaronder zijn de Zweedse zussen Sofia Högberg Schörling en Märta Schörling Andreen, de dochters van de overleden investeerder Melker Schörling, die elk 5,6 miljard dollar waard zijn.
  • De bekendste vrouwelijke nieuwkomer is ongetwijfeld Taylor Swift. De 34-jarige popster dankt haar rijkdom vooral aan haar zeer succesvolle ‘The Eras Tour‘.
Meer
Lees meer...