Tickets voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift nu al aan hoge prijzen op tweedehandssites

Deze week is voor de fans van Taylor Swift het moment van de waarheid aangebroken. Sinds dinsdag gaan er dagelijks enkele Europese shows van de Amerikaanse zangeres in verkoop en dat zorgt voor de nodige stress. Zo werd de verkoop van de shows in Frankrijk al uitgesteld én zijn de optredens in Amsterdam ondertussen al uitverkocht. Maar ook op tweedehandssites is de populariteit ondertussen al voelbaar.

Nadat Taylor Swift al maanden viraal gaat op TikTok met haar ‘The Eras Tour’ in de Verenigde Staten, krijgen ook Europese fans eindelijk de kans om haar aan het werk te zien. De zangeres maakte namelijk enkele weken geleden de datums en locaties bekend voor haar wereldtour.

Omdat de organisatie voorbereid was op gigantisch veel interesse, werkten ze met registraties. Zo moesten fans zich per stad registreren om later een pre-sale link te kunnen ontvangen. Dat aantal registraties lag in sommige steden zo hoog dat er al enkele datums werden toegevoegd. Maar toch was de uiteindelijke verkoop voor velen een nachtmerrie en raakten sommige fans dus niet aan tickets. Een aantal van de tickets zijn ondertussen in handen van mensen die ze duurder proberen doorverkopen via tweedehandssites.

The Eras Tour

Tijdens haar nieuwe tour brengt Taylor oude hits, maar ook nieuwe songs van haar drie laatste albums. Die drie albums kwamen namelijk de laatste drie jaar uit, waardoor de zangeres nog niet de kans kreeg om afzonderlijk op tour te gaan. Wie al eens TikTok opendoet, weet ook dat Swift elk concert enkele surprise songs speelt. Dat zijn meestal songs van de oude albums die ze opnieuw uitbracht.

Na een volledige tocht door de Verenigde Staten, is het in 2024 dus ook eindelijk aan Europa. Bij de eerste bekendmaking kwam Amsterdam als enig land uit de Benelux op de planning. De concerten in de Nederlandse hoofdstad op 4, 5 en 6 juli zijn ondertussen uitverkocht, maar op verschillende websites zijn toch nog tickets te koop. Die worden voor veel meer geld doorverkocht.

Tweedehands

Zoals dat gaat met populaire concerten, zijn er ook deze keer heel wat mensen die proberen om hun ticket voor ‘The Eras Tour’ duurder door te verkopen. Dat is ook bij de show in Amsterdam al het geval. Nog geen dag nadat die show in verkoop ging, staan sommige tickets al voor het dubbele van de prijs of per opbod op Marktplaats, de Nederlandse tegenhanger van Tweedehands.be.

Zo staat er al een General Admission-ticket online dat per opbod zal worden verkocht. De prijs voor dat ticket is normaal 100 euro, maar ondertussen staat het bod al op 600 euro. Daarvoor waarschuwt de organisatie nu wel. Want voor het concert van Taylor Swift zal de persoon op wiens naam de tickets staan, aanwezig moeten zijn.

Meer
Lees meer...