Taylor Swift breekt twee records in één dag met nieuw album ‘Midnights’

Twee maanden geleden kondigde Taylor Swift haar nieuwe album ‘Midnights’ aan en vorige week kwam dat album al uit. Op vrijdag 21 oktober loste de Amerikaanse zangeres een hele hoop nieuwe nummers en maakte ze heel wat ‘Swifties’ dolgelukkig. Het nieuwe album zorgde ook meteen voor twee nieuwe records op de muziekstreamingdienst Spotify.

Het tiende album van Taylor Swift is een feit. Dat de zangeres de laatste jaren enorm hard aan het werken is, is een understatement. In de laatste twee jaar bracht ze maar liefst vijf albums uit, waarvan drie volledig nieuwe. De andere twee waren herwerkte versies van oudere albums. Met het nieuwe ‘Midnights’ wil de zangeres haar gedachtes van de voorbije tien jaar delen in songs die ze ’s nachts schreef. En die gedachten zijn populair, want de zangeres brak na één dag al twee records.

Midnights

Zangeres Taylor Swift blijft met nieuwe albums komen. In 2020 dropte ze met ‘Folklore’ en ‘Evermore’ uit het niets twee albums in één jaar en vorig jaar deed ze er nog twee nieuwe versies van de oudere albums ‘Lover’ en ‘Red’ bij. Deze keer gaat het met ‘Midnights’ terug over een volledig nieuwe cd. Al zijn de liedjes die erop staan niet allemaal even recent.

Swift omschreef het album zelf als “de verhalen van 13 slapeloze nachten doorheen mijn leven”. Die 13 eerste songs zijn dus te vinden op de normale editie van het album. Maar daarnaast bracht Swift ook nog een ‘Midnights (3 am edition)’ uit. Daarop zijn nog eens 7 songs te horen.

Record

En zoals dat gaat met nieuwe albums van Swift, was het internet ook deze keer ontzettend enthousiast over de nieuwe release. Een van de redenen daarvan is natuurlijk de manier waarop Swift vaak schrijft over een van haar bekende exen. Deze keer kwam vooral zanger John Mayer vaak aan bod.

Dat alles zorgde ervoor dat de hele wereld leek te luisteren naar ‘Midnights’, want slechts na een dag brak ze het record van ‘meest gestreamde album op Spotify op één dag’ en ‘meest gestreamde artiest op Spotify op één dag’.

De zangeres reageerde alvast zelf op het grote succes. “Waarom heb ik toch zoveel geluk met jullie? Dit is echt mindblowing. Wat is er zonet gebeurd?”, tweette ze gisteren.

Meer
Lees meer...