Taylor Swift wou rol in ‘Twilight’, maar regisseur vond het een slecht idee

Zangeres Taylor Swift was in 2009 bijna een acteercarrière begonnen. Swift was rond die periode vooral bekend door haar hits Love Story en You Belong With Me en wou door een rolletje in Twilight: New Moon ook met acteren beginnen. Hoewel dat eerst een prima idee leek, besliste regisseur Chris Weitz uiteindelijk dat de zangeres niet mocht meedoen.

Het had geen haar gescheeld of Taylor Swift was te zien in de tweede Twilight-film. De zangeres wou in 2009 graag een kleine rol spelen in New Moon, omdat ze zo’n fan was van de franchise. Maar dat was volgens regisseur Chris Weitz toen een slecht idee. In een recent interview met podcast The Twilight Effect legt Weitz ook uit dat hij nu spijt heeft van die keuze.

Twilight

De Twilight-hype is ondertussen al tien jaar gaan liggen, maar toch staan de films bij veel mensen nog steeds in het geheugen gegrift. Tussen 2008 en 2012 was Twilight hét onderwerp tijdens lunchpauzes op het middelbaar en had iedereen het over #TeamEdward en #TeamJacob. Die teams verwezen naar de love interests van hoofdpersonage Bella Swan (Kristen Stewart).

In Twilight zagen de fans hoe Bella in conflict zat met zichzelf, haar relaties en haar identiteit. Wanneer ze dan ook nog eens verliefd lijkt te worden op vampier Edward Cullen (Robert Pattinson) én weerwolf Jacob Black (Taylor Lautner), lijkt het hek helemaal van de dam.

Taylor

Na de eerste film uit 2008 werd al meteen duidelijk dat Twilight een volledige franchise zou worden. De eerste sequel werd Twilight: New Moon, die in 2009 uitkwam. Rond diezelfde periode begon zangeres Taylor Swift immens populair te worden in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Toen ze hoorde dat haar agent ook instond voor de belangen van regisseur Chris Weitz, waagde ze haar kans.

“Mijn manager vertelde me dat Taylor graag in de film wilde zitten. Niet door mij, maar omdat ze een echte Twi-hard was”, vertelt regisseur Weitz tijdens de podcast. “Ze wilde gewoon een mini-rol in de cafetaria of ergens in de achtergrond, maar dat leek me geen goed idee. Alle aandacht zou op dat moment naar haar gaan en niet naar de inhoud van de scène.”

Uiteindelijk was Swift dus niet in de film te zien. “Soms heb ik er wel spijt van, want ik had kunnen chillen met de enige echte Taylor Swift”, grapt Weitz nog. Toch kon Swift nog een beetje genieten van de film, want in de periode rond de release was de zangeres samen met acteur Taylor Lautner.

Bekijk het volledige interview met Chris Weitz hier:

https://www.youtube.com/watch?v=qy7LnGYx6M4
Meer
Lees meer...