‘The Twilight Saga’-schrijfster Stephenie Meyer bevestigt komst van 2 nieuwe ‘Twilight’-boeken

Twilight-fans opgelet, want Stephenie Meyer, de bedenkster achter de razendpopulaire Twilight fantasyromans, bevestigt dat ze momenteel werkt aan nog twee nieuwe Twilight-boeken. Slechts enkele weken nadat het laatste deel in de franchise in de schappen lag, heeft de auteur al plannen verklapt voor de komst van nog meer bovennatuurlijke avonturen.

Iedereen kent de fameuze Twilight-boeken, mede dankzij de supersuccesvolle verfilmingen van The Twilight Saga met actrice Kristen Stewart en acteurs Robert Pattinson en Taylor Lautner in de hoofdrollen. De vraag “Ben je team Edward of team Jacob?” werd haast een fenomeen onder alle tienermeisjes. Vorig jaar verscheen nog het langverwachte vervolg Midnight Sun in de boekenwinkels, dat het verhaal van Edward en Bella vertelde vanuit het perspectief van Edward. Maar de schrijfster bevestigt nu dat ook dat niet de laatste keer zal zijn dat Twilight-fans in hun gedachten naar het ons welbekende Forks, Washington zullen kunnen reizen, schrijft Teen Vogue.

Plannen

Tijdens een recent virtueel evenement voor Books-A-Million zei Stephenie Meyer dat ze momenteel werkt aan nog twee extra Twilight-romans, meldt USA Today. “Ik heb beide boeken al uitgestippeld en heb ondertussen een hoofdstuk geschreven van het eerstvolgende boek, dus ik weet dat het er is. Ik ben wel nog niet klaar om alles nu te schrijven, maar ik weet dat ik deze keer iets gloednieuws wil doen”, zei ze.

Stephenie gaf toe dat ze eerst wat tijd apart van de fantasiewereld in Forks nodig heeft en zei: “Voor mij komt veel van het plezier van het schrijven voort uit dingen te kunnen creëren en ik wil nu echt een nieuwe wereld creëren, met nieuwe regels en een nieuwe mythologie. Mythologie is een beetje mijn ding.”

Midnight Sun

Stephenie heeft dan wel de toevoeging van twee nieuwe romans bevestigd, maar ze deelde niet mee of ze verder zouden gaan waar Midnight Sun ophield. Hoewel sommige fans hebben gevraagd om een vervolg op het laatste deel in de franchise, is de auteur niet bepaald een voorstander van dat idee. “Dit is waar het stopt voor Edward. Schrijven vanuit zijn standspunt maakt me extra angstig. Daarom was de ervaring van het schrijven van dit boek niet heel aangenaam voor mij”, vertelde ze aan The New York Times. “Ik denk dat dit boek voldoende weergeeft hoe het is om Edward te zijn, dat als je verder zou lezen in de andere boeken je dan wel al kan voorstellen wat er zoal in zijn hoofd omgaat.”

Hoewel lezers misschien niet de kans zullen krijgen om terug te kunnen keren naar Edwards gedachten, zijn er nog genoeg andere personages in het Twilight-universum om uit te kiezen. Wij hopen alvast dat de nieuwe hoofdstukken sneller zullen verschijnen, dan dat Alice Cullen het kan voorspellen.

Meer
Lees meer...