Taylor Swifts inspirerende NYU-speech: “Mijn fouten hebben tot de beste dingen in mijn leven geleid”

De populaire zangeres Taylor Swift is gisteren afgestudeerd aan de New York University (NYU). Ze behaalde er zelfs een eredoctoraat in de schone kunsten. Tijdens haar proclamatie in het Yankee Stadium bracht ze een inspirerende speech en deelde ze haar popsterwijsheid met de enthousiaste Class of ’22

Taylor Swift heeft al een overvloed aan Grammy’s, maar nu heeft ze nog een nieuwe titel: doctor. De 32-jarige zangeres begon haar speech al grappend tegen de duizenden afgestudeerden: “Ik ben er 90 procent zeker van dat de belangrijkste reden waarom ik hier ben, is omdat ik een liedje heb dat 22 heet.”

Live, learn, love and Shake It Off

Ondanks het feit dat ze geen vierjarige college-ervaring heeft, gebruikte Swift haar bijna 20 minuten durende toespraak om de pas afgestudeerden ‘life hacks’ te geven over het navigeren door het ‘post-graduate life’. De zoektocht naar je carrière, en de zoektocht naar het leven in het algemeen, kan zwaar zijn. Zeker als je moet leren leven “naast de cringe”, zoals Swift het mooi verwoord. 

Daarna gaf Swift serieus advies over het loslaten van wrok, exen en giftige relaties om ruimte te maken voor de nieuwe hoofdstukken. Swift haalde ook uit naar haar critici: “ik was een tiener in een tijd waarin onze maatschappij absoluut geobsedeerd was door het idee van perfecte jonge vrouwelijke rolmodellen”. Ze hekelde ook dat de wereld haar liefdesleven behandelde als een kijksport. 

Make mistakes!

Swift eindigde haar speech met de afgestudeerden een hart onder de riem te steken: “Er zullen moeilijke dingen met ons gebeuren. We zullen herstellen. We zullen ervan leren.” Op die positieve noot gaat ze nog verder dat fouten maken menselijk is: “Mijn fouten hebben tot de beste dingen in mijn leven geleid. En je schamen als je het verknoeit, hoort bij de menselijke ervaring”, eindigde ze filosofisch.

Als je van de volledige speech wilt genieten, kijk dan hier:

Meer
Lees meer...