Zangeres Taylor Swift haalt eredoctoraat in de schone kunsten aan NYU

Een verrassend nieuwtje over de populaire zangeres Taylor Swift. Zij zou namelijk binnenkort afstuderen aan de New York University, oftewel NYU. Daarbij zou de zangeres zelfs een eredoctoraat in de schone kunsten ontvangen.

Wie had dat gedacht, maar All Too Well-zangeres Taylor Swift mag bijna haar universiteitsdiploma in ontvangst nemen. Dat blijkt uit een persbericht van NYU. Daarin staat dat Swifts proclamatie zal doorgaan op 18 mei 2022 in het Yankee Stadium.

Eredoctoraat

Maar voordat de universiteit van New York gisteren aankondigde dat Taylor Swift dit jaar zou afstuderen, bedeelde NYU haar al een academische eerbetoon, schrijft Seventeen. Hun Clive Davis Institute of Recorded Music begon namelijk in januari met een nieuw vak. Dat vak richt zich o.a. op de succesvolle business- en schrijfskills van de singer-songwriter. Maar het vak zal ook draaien rond onderzoek hoe fandoms, gender en ras botsen in de muziekindustrie.

Daarbij is de popzangeres zeker geen onbekende in het ontvangen van onderscheidingen. Wij denken hierbij aan haar 11 Grammy Awards, 23 Billboard Music Awards en indrukwekkende, recordbrekende albums als ‘Fearless’, ‘Red’ en ‘1989’. Die drie albums heeft ze onlangs nog heruitgebracht als ‘Taylor’s Version’. Het universiteitsdiploma in de schone kunsten is echter Taylors eerste academische onderscheiding.

Om haar diploma te vieren, bracht Swift onlangs ook nieuwe merchandise uit. De collectie heet ‘I’m Feeling ’22’ en richt zich volledig op pas afstuderende studenten. Zo bestaat de collectie o.a. uit patches om je afstudeerhoed mee te versieren en feestartikelen zoals ballonnen en taarttoppers. Eigenlijk zo’n beetje alles wat een Swiftie die zelf bijna afstudeert zou willen hebben.

Meer
Lees meer...