Taylor Swift onthult waarom ze Dylan O’Brien castte in haar ‘All Too Well’- kortfilm

Taylor Swift haalde niet zo lang geleden meermaals de krantenkoppen met de heruitgebrachte versie van haar album ‘Red’ uit 2012. Ze brak er niet enkel meerdere records mee, maar een paar van haar nummers waren ook de bron van een groot aantal speculaties. Hierbij was het nummer All Too Well, waarvoor ze ook een kortfilm maakte met acteurs Dylan O’Brien en Sadie Sink, toch een van de opvallendste. Nu onthulde de popster dat O’Brien ook haar eerste keuze voor de rol was, schrijft NME.

Taylor Swift bracht vorig jaar haar populaire album ‘Red’ uit 2012 opnieuw uit als ‘Red (Taylor’s Version)’. Daarop horen we ook de 10 minuten durende versie van All Too Well, een van haar meest geprezen nummers. Gezien de populariteit van de song besloot Swift om er een kortfilm bij te maken en die ook zelf te regisseren. Hiervoor castte ze Maze Runner-acteur Dylan O’Brien en Stranger Things-actrice Sadie Sink in de hoofdrollen. Fans herkenden in de video de jonge Swift zelf en haar ex-vriendje, de bekende acteur Jake Gyllenhaal. De clip en het lied zou namelijk over hem en hun relatie gaan.

Casting O’Brien

In Bustle deelde Swift recent een paar woorden over O’Brien. Daarin vertelde ze wat de reden voor zijn casting als manipulatief ex-vriendje was.

“Dylan was mijn eerste keuze voor de All Too Well-kortfilm, omdat hij die veelzijdigheid heeft waar ik naar op zoek was”, schreef Swift in een e-mail aan de publicatie. “Ik had zijn werk gezien en niets dan geweldige dingen over hem als persoon gehoord. Uiteindelijk wil ik werken met mensen die houden van wat ze doen en er vol enthousiasme tegenaan gaan. Want dat is ook hoe ik het creëren van dingen benader.”

Ze vervolgde: “Ik had het gevoel dat hij geweldig zou zijn in improviseren en het toevoegen van bepaalde nuances aan zijn personage. Wat uiteindelijk het verhaal ook zoveel extra verrijkte. Hij blies me gewoon omver en ik voel me echt gelukkig dat ik ook zo’n geweldige vriend aan deze ervaring heb overgehouden.”

Reactie Dylan

Swift vroeg O’Brien om de rol op zich te nemen via een zeer lange sms. De acteur zei dat wat hem het meest verbaasde aan Swift haar vermogen om de controle af te staan was. “Voor iemand die zo nauwgezet is, is ze zo vertrouwend. Soms deden we slecht één take”, vertelde de Teen Wolf-acteur over de opnames die twee dagen in New York plaatsvonden.

Hij herinnerde zich nog een bepaald moment tijdens de opnames. “Alles ging normaal op muziek zijn. Maar toen we die scène met het dialoog speelden, kwam Swift er meteen aan en zei ze: ‘Dit is het. Ik ga dit in de video steken.’ Haar zelfzekerheid om dat moment zelf op de set te herkennen en ons er gewoon mee te vertrouwen, laat zien dat ze zeer goed is in relaties en haar instincten volgen”, vertelde O’Brien nog.

Bekijk hieronder (nogmaals) All Too Well met Sadie Sink en Dylan O’Brien:

Meer
Lees meer...