Taylor Swift dropt in november tweede heropgenomen album ‘Red’

Taylor Swift is nog steeds druk bezig met haar oude nummers opnieuw op te nemen. Het eerste resultaat daarvan, de heruitgave van haar debuutalbum ‘Fearless (Taylor’s Version)’ verscheen in april. En nu laat Swift weten dat ook haar tweede heropgenomen album bijna klaar is. Het gaat om haar tweede studioalbum ‘Red’.

Op vrijdag 19 november komt Taylor Swift met een nieuw album, maar eigenlijk gaat het opnieuw om een oud album. Het is namelijk haar tweede heropgenomen album ‘Red’. Maar ook deze keer zijn er enkele verrassingen te vinden op de heruitgave.

Masters

Sinds Scooter Braun de masters van de eerste zes albums van Taylor Swift overnam, heeft de zangeres geen macht meer over haar oude werk. De enige manier voor Taylor Swift om weer zeggenschap te hebben over haar eigen muziek, was door de nummers opnieuw op te nemen.

Dat is een werk van lange adem, maar ook eentje dat enkele oude, nooit eerder uitgebrachte nummers aan het licht brengt. Net zoals op het eerste heropgenomen album ‘Fearless’ zullen er ook op ‘Red’ nummers te vinden zijn die we nog niet kenden. Maar die eigenlijk bedoeld waren voor dat album.

30 nummers

In een tweet kondigt Taylor Swift aan dat haar tweede heropgenomen album, ‘Red’, zal verschijnen op 19 november. Op dat album, dat uitkwam in 2012, staan bekende nummers als 22, We Are Never Ever Getting Back Together en I Knew You Were Trouble. In totaal waren er op de deluxe-versie van het album 22 nummers te vinden, maar op de nieuwe versie worden het er maar liefst 30.

“Dit zal de eerste keer zijn dat jullie alle 30 nummer horen die op ‘Red’ hadden moeten staan”, schrijft de zangeres. Daarnaast heeft ze ook al een kleine teaser over één van die nieuwe nummers. “En hey, één van de nummers is tien minuten lang.” Dat wordt dus een bijzonder nummer om naar uit te kijken.

Bij de post deelde Taylor ook nog een lange post over wat het album voor haar betekende. Ze schreef het album op een moeilijk moment in haar leven. Haar hart was gebroken en die gevoelens pende ze neer in de nummers op ‘Red’.

Meer
Lees meer...