Taylor Swift dropt heropgenomen versie van ‘Love Story’ met bijzondere videoclip

Omdat Taylor Swift de rechten op haar oude muziek kwijt is, is ze begonnen met al haar oude nummers opnieuw op te nemen. Daarvan heeft ze nu het eerste resultaat gelost. Het gaat om haar monsterhit Love Story die voor de gelegenheid ook een nieuwe videoclip kreeg.

Na ‘folklore’ en ‘evermore’ komt Taylor Swift binnenkort met nog een nieuw album. Al is dat niet helemaal nieuw. Het gaat namelijk om een van haar eerste albums ‘Fearless’. Door de zaak rond haar masters moest Taylor haar oude nummers opnieuw opnemen zodat ze de rechten ervan in eigen handen heeft.

Masters

Sinds Scooter Braun de masters van de eerste zes albums van Taylor Swift overnam, heeft de zangeres geen macht meer over haar oude werk. De enige manier voor Taylor Swift om weer zeggenschap te hebben over haar eigen muziek, was door de nummers opnieuw op te nemen.

Het werd een werk van lange adem, maar daarvan is nu het eerste resultaat afgewerkt. Het album ‘Fearless’, waarop onder andere de bekende hits Love Story en You Belong With Me te vinden zijn, zal binnenkort opnieuw verschijnen.

Nieuw oud album

Via sociale media liet Taylor Swift weten dat de nieuwe versie van haar album ‘Fearless’ klaar is. Die nieuwe uitgave kreeg de titel ‘Fearless (Taylor’s Version)’, waarmee ze duidelijk maakt dat dit haar versie is, degene waarvan zij de rechten in haar bezit heeft.

Maar het gaat niet alleen om oude nummers die de zangeres opnieuw opgenomen heeft. Op het album zullen ook zes nummers te horen zijn die “de kluis” nooit hebben verlaten. Het gaat dus om nummers die Taylor meer dan 10 jaar geleden schreef, maar die uiteindelijk het album niet haalden. “Deze nummers heb ik geschreven toen ik 16 tot 18 jaar oud was en het deed zoveel pijn om deze achter te laten.”

In de tekst bij haar aankondiging staan enkele hoofdletters. Die spellen samen “APRIL NINTH“. We mogen het album dus waarschijnlijk verwachten op 9 april.

Love Story

In afwachting van de release van het album heeft Taylor nu al de nieuwe versie van Love Story gelost, inclusief een nieuwe videoclip. De originele videoclip van Love Story toonde Taylor Swift in een sprookjesachtig scenario. We werden gekatapulteerd naar een soort Bridgerton-tijdperk waarin Taylor en haar crush samen dansten op het bal. Daartussen kregen we ook beelden te zien van de toen 20-jarige Taylor Swift in een kasteeltoren en close-ups met een windmachine.

Het was allemaal dus wel een beetje gedateerd, dus heeft Taylor een nieuwe videoclip gelanceerd. Die kreeg de naam Love Story (Taylor’s Version) en ziet er mogelijk nog gedateerder uit. Maar daar heeft de zangeres een goede reden voor. De nieuwe videoclip is namelijk een eerbetoon aan haar fans van het eerste uur. Het gaat om een slideshow van foto’s en filmpjes van Taylor Swift en haar fans, waarbij ook de lyrics in beeld verschijnen.

Voor de rest klinkt het nummer exact hetzelfde als het origineel. Zo keert Taylor dus nog eens terug naar haar oude country dagen. Maar het verschil in haar stem is wel duidelijk te horen. Het mag natuurlijk niet verbazen dat haar stem in de afgelopen elf jaar veranderd is. Zo klinkt Taylor nu veel volwassener en zelfzekerder.

Beluister en bekijk hier de nieuwe versie van Love Story:

Meer
Lees meer...