Taylor Swift dropt vannacht nieuw album ‘evermore’

Zangeres Taylor Swift verraste eerder dit jaar vriend en vijand door plots aan te kondigden dat ze enkele uren later een nieuw album zou droppen. Dat was ‘folklore’ dat al snel het meest verkochte album van het jaar werd. En nu doet Taylor het opnieuw.

Met een reeks tweets kondigt Taylor Swift aan dat ze om middernacht (vrijdag 6 uur ’s morgens in Belgische tijd) opnieuw een album zal droppen. Het nieuwe album zal ‘evermore’ heten en wordt door Taylor omschreven als het “zusje” van ‘folklore‘.

‘evermore’

Het negende studioalbum van Taylor Swift kreeg de naam ‘evermore’ en ontstond op hetzelfde moment als haar achtste studioalbum ‘folklore’. In een reeks tweets geeft Taylor meer uitleg over het proces dat aan beide albums voorafging.

“Om het simpel te zeggen, we konden gewoon niet stoppen met nummers schrijven. Om het meer poëtisch te zeggen, het voelt alsof we op de rand van de folkorische bossen stonden en een keuze kregen: terugkeren of verder in het bos van deze muziek trekken. We hebben ervoor gekozen om er dieper in te verdwalen”, zo legt Taylor uit.

Nieuwe samenwerking(en)

“Ik heb dit nog nooit eerder gedaan”, zo gaat ze verder. “In het verleden keek ik altijd naar albums als één hoofdstuk en ging ik daarna verder met het plannen van het volgende. Er was iets dat anders voelde aan ‘folklore’ en ‘evermore’. Toen ik het nieuwe album aan het maken was, voelde het minder als een vertrek, maar meer als een terugkeer. Ik hield van het escapisme dat ik vond in deze (niet) denkbeeldige verhalen. Ik hield van de manieren waarop je de dromerige landschappen en tragedies en geweldige verhalen van verlies en terugkeer kon vinden in je leven. Dus ik bleef ze schrijven. Ik hield ervan om deze nummers te schrijven samen met Aaron Dessner, Jack Antonoff, WB en Justin Vernon (Bon Iver, red.).”

Taylor eindigt met een kleine teaser. “We hebben ook enkele nieuwe (en oude) vrienden toegelaten aan onze muzikale keukentafel …” We mogen dus nieuwe samenwerkingen verwachten op ‘evermore’.

willow

Bij het nieuwe album hoort ook een nieuwe single. Die heet willow en krijgt al meteen een videoclip. Bij de aankondiging van die videoclip deelde Taylor alvast een foto uit de video. Die toont de zangeres in een witte jurk en een bloemenkroon.

In een reeks tweets liet ze weten dat ze de video zelf geregisseerd heeft, maar dat ze dat niet had gekund zonder het team dat haar bijstond. Op het einde van de reeks tweets laat Taylor ook weten dat ze vannacht, voor de lancering van de videoclip in de chat te vinden zal zijn op YouTube om daar vragen van haar fans te beantwoorden.

Taylor loste ook al de tracklist voor haar nieuwe album:

Meer
Lees meer...